Ακόμη να γυρνάει, εννοείται «το τσιγάρο στην παρέα».

Από τις πιο κλασικές μπαφοκουβέντες, απευθύνεται σε άτομα που απ' τη χασισολογοδιάρροια, τη μαστούρα, ή απλά από κουτοπονηριά, κροκοδειλιάζουν, καβατζώνουν το τσιγάρο και δεν το περνάνε στον επόμενο, ως είθισται, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Η φράση είναι τόσο διαδομένη που θα την ακούσεις συχνά και μακριά από χασίσια, μεταφορικά, σε καταστάσεις που κάποιος διεκδικεί ετσιθελικά τη μερίδα του λέοντος.

  1. Μια φορά σταμάτησα την παράσταση γιατί κάποιος κάπνιζε μπάφο Του είπα- να γυρίζει φίλε - κι η παράσταση συνεχίστηκε κανονικά (από τουίτερ)

  2. «Να γυρνάει ρε να γυρνάει όχι όλο δικό σου είμαστε τόσοι εσύ το έσκασες». Μια τζούρα και το μυαλό σου έφυγε για μια στιγμή.. (από ιστολόι)

  3. Έλα να γυρίζει ρε φίλε να την ακούσουμε & εμεις (από τουίτερ)

  4. - Στην υγειά μου ...
    - Σού'χω πει να γυρνάει ρε παρτάκια.
    (από φόρουμ)

Χασισοσοφία: να γυρίζει, στρίφτης σκάστης.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
σφυρίζων

Μαντουλοαποστασιοποίηση από τον εαυτό: αινιγματική παραλλαγή μοντουλοκατυνιάς κατά την οποία χρήστης του τυγχάνει να είναι μοντ (ο Vik εν προκειμένω) ανεβάζει λήμμα και στην συνέχεια, αποστασιοποιούμενος από τον εαυτόν του, σχολιάζει το ίδιο του το λήμμα ως «Σημείωση από την Συντακτική Ομάδα». Επισημαίνω το φαινόμουνο, δεν το ειρωνεύομαι.

#2
σφυρίζων

Μαντουλοαποστασιοποίηση => Μοντουλοαποστασιοποίηση

#3
vikar

Δέν πρόκειται για αυτοσχολιασμό, αλλα για διάκριση ανάμεσα σε πληροφορία που (θεωρώ οτι) ανήκει στον ορισμό, και σε πληροφορία που (θεωρώ οτι) τον υπερβαίνει και ανήκει σ' αυτό που κάποτε άμποτε θα λέμε «ετικέτα» (tag), και θα ομαδοποιεί λήμματα όπως τώρα οι κατηγορίες μας αλλα πολύ πιο ελαστικά και δυναμικά (εδώ, η ετικέτα θα ήταν/είναι «χασισοσοφία» και καλά). Είναι δουλειά με το χέρι προς το παρόν, για κάτι που θα γίνεται πιό αυτοματοποιημένα στο μέλλον.

Πολλά απο τα λήμματα-ομπρέλες μας λειτουργούν ως «ετικέτες», παρεμπιπτόντως νά ενα χτυπητό παράδειγμα, και στην ουσία δέν είναι λήμματα (με την έννοια οτι δέν ορίζουν μια φράση ή μια λέξη), αλλα απλώς εξκιούζ για συλλογή συνωνύμων, ή σταχυολόγηση σχετικών εκφράσεων. Κάποτε στο σάιτ είναι καλό, λέω, αυτά τα δύο να διαχωριστούν, και εννοείται οτι άμα τέτοια κουτάκια ενσωματωθούν στο σύστημα, δέν θα (πρέπει να) είναι μόνο ο Συντονισμός που θ' αποφασίζει τις ετικέτες, αλλα κάθε χρήστης.

Τέτοια κουτάκια απ' το Συντονισμό άλλωστε, εδώ και χρόνια θά 'λεγα, δέν τα χρησιμοποιούμε μόνο διορθωτικά ή παρεμβατικά στα γραφόμενα του κάθε χρήστη, αλλα τα εννοούμε να επιτελούν λειτουργίες που το σύστημα δέν είχε προβλέψει σ' αυτήν του τη μορφή (έλεγες Βράστα παλιά για κουτάκι με μετάφραση σε άλλες γλώσσες, έ, αυτά ειναι κάποια παραδείγματα σε τέτοια φάση: γκουμούτσα, μουλέτι, καλικούτσα και μπόλικα άλλα...).

Τη δουλειά αυτή τελοσπάντων την κάνουμε στο Συντονισμό εδώ και πολλούς μήνες συνειδητά (πολύ πρίν αυτομπαναριστείς πλάκα-πλάκα) σε όλα τα λήμματα, και φυσικά και στα δικά μας.

Ξήγηση τέλος, σόρι για την όποια παρεξήγηση.

#4
σφυρίζων

Νταξ καμία παρεξήγηση, για όνομα, τα tags με τον ένα ή άλλο τρόπο είναι επιβεβλημένα. Ως μοντ-καταχραστής πάντως ανέβαζα «Σημείωση από την Συντακτική Ομάδα» σε λήμματα τρίτων και την επισήμανση «Βλ. και ....» σε δικά μου.

#5
vikar

Τα τάγκ είναι όντως επιβεβλημένα και ντάξει, καλό ειναι να το κουβεντιάζουμε πού και πού.

#6
Mcen

μυρίζει,μυρίζει και δεν γυρίζει...