Δεν αναφερόμαστε στον Θεούλη που είναι ψηλά και βλέπει, αλλά σε θνητούς που αξίζουν όμως τον χαρακτηρισμό του θεού για κάποια υπεράνθρωπη επιτυχία. Συχνά πρόκειται και για κάτι γραφικό που έκαναν, ή λολαδερό, ή καλτ και γκροτέσκο, ή γιατί τόλμησαν να πουν ή να κάνουν κάτι που δεν έκανε κανένας άλλος. Μπορεί ασφαλώς και να πρόκειται για κάποιο πραγματικό ανδραγάθημα και ο αναφερόμενος να είναι κυριολεκτικά θεούλης.

Χρησιμοποιείται ευρύτατα και τείνει ενίοτε ακόμη και να εκτοπίσει το κλασικό «θεός», γιατί προσφέρει μια οικειότητα με το δοξαζόμενο πρόσωπο και μια τρυφερότητα που αποτρέπει μια αδυσώπητη αποθέωση.

Γουγλοτρίβιο: Οι πρώτοι θεούληδες που βγαίνουν στις σελίδες του Google είναι ο Παντελής Παντελίδης, ο Πάτρικ Ογκουνσότο, ο πάτερ-Σάββας (η ίνσταντ καλτ μορφή που εξορκίζει τον Furby) και ο Πάμπλο Γκαρσία.

1. ''Θεούλης'' ιερέας καλύπτει όλα τα έξοδα του γάμου
Γνωστός σε όλη την τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας για το πλούσιο φιλανθρωπικό του έργο, ο πατέρας Θεόδωρος στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, Αποστόλου Τίτου και Αγίου Διαδόχου, καλύπτει όλα τα έξοδα του γάμου σε ζευγάρια που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα ενός θρησκευτικού γάμου, προκειμένου να τα αποτρέψει έτσι από τον πολιτικό γάμο και να φέρει τα νέα ζευγάρια κοντά στην εκκλησία.

2. Ένας μικρός θεούλης που λέγεται Παντελής Παντελίδης. Αυτός ο μουσάτος τύπος που τραγουδά με background την ντουλάπα του δωματίου του, είναι ό,τι πιο true έχεις δει τελευταία στο ελληνικό internet.

3. Ο θεούλης Ογκουνσότο επιστρέφει με νέες μυθικές δηλώσεις

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
soulto

Διαχρονικός θεούλης ο Σουρής, ας τον απολαύσουμε με αφορμή τα χάλια μας τα μαύρα #poetryappreciation

Πηγή εδώ

#2
soulto

«Κάποιος που δεν ανήκει σε πολιτικό τζάκι και κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός στα 40 του, μπορεί να έχει και λίγη οίηση.» Τσίπρας στη Βουλή, πριν από λίγο. Θεούλης.

Πηγή fb

#3
soulto

Και έκδοση για κυρίες: Θεούλα

Πες ένα ζώο από Π της λέει, και απαντάει πποπόταμος χαχαχαχα θεούλα είσαι κοπελιάχαχαχαχα