Το γαμοσλανγκοπροθήμα βλαχο- προσδίδει σε σχεδόν οποιαδήποτε λέξη μια ουρδεσάνς χυδαίου και νεοπλουτίστικου. Σιγουράκι. Στα πλαίσια αυτά, βλαχοφιλελέδες αποκαλούνται τα πρηξαρχίδια που παπαγαλίζουν καμαρωτά χυδαίες φιλελέ ή νεοφιλελέ κασέτες, συχνά χωρίς να καταλαβαίνουν τι λένε.

Το εν λόγω μπινελίκι εξαπολύεται, inter alia:

Πάσα από το δουπού και πρώτο μήδι: ΜηΧεΣω.

1.Οι μόνες επιχειρήσεις που όταν κλείνουν συγκινούν τους βλαχοφιλελέδες είναι αυτές του ΚΚΕ Βλ.

2.ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ ΡΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΜΑΘΕ ΤΟ TWITTER ΣΤΟΥΣ ΒΛΑΧΟΦΙΛΕΛΕ; ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΟ FB; (Φωνακλάς, εδώ.)

3.αμα αρχίσουν οι βλαχοφιλελε τις ντοπιολαλιες γαμα τα Βλ.

4.Crash-test κλασικών φιλελέδων vs. βλαχοφιλελέδων: συγκρίνατε την αισθητική των μετεκλογικών δηλώσεων Στέφανου Μάνου και Θάνου Τζήμερου:

«Ελπίζω οι δυνάμεις που αναδείχθηκαν να μπορέσουν να συνεργαστούν να φτιαχτεί μια κυβέρνηση για να κυβερνηθεί η χώρα. Με τις δυνάμεις που διαθέτουμε θα βοηθήσουμε, γιατί κινδυνεύει να διαλυθεί ο τόπος» (Στ. Μάνος)

«...αναγνωρίζω πως είμαι προδότης, προδότης, προδότης (μπορείτε να το συνεχίσετε εσαεί), δοσίλογος, γερμανοτσολιάς, σκουλήκι που έκλεψε την ψήφο σας για δικό του όφελος, αλήτης, χαμερπής, κάθαρμα, μικροτσούτσουνη κομπλεξάρα (...) Εν τω μεταξύ, όλοι εσείς που πέσατε να κατασπαράξετε με λύσσα το πρώτο κόμμα που έγινε από ανθρώπους της διπλανής πόρτας, επειδή δεν τα έκανε όλα ακριβώς όπως τα είχατε στο μυαλό σας, να χαίρεστε την ανανέωση του πολιτικού σκηνικού που προέκυψε με την ψήφο σας ή με την αποχή σας.» (Θ. Τζήμερος)

@πορδοσάλτε (από σφυρίζων, 22/11/13) Το πέρασμα του Νίκου Ορφανού από τον ρόλο του Κίτσου στη βουλευτική έδρα με το φιλελέφτ Ποτάμι συνιστά μία κομβική στιγμή για τον ελληνικό βλαχοφιλελευθερισμό. (από Khan, 15/03/15)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Καραλώλ!

Σημειωτέον ότι τον όρο καθιέρωσε, -αν δεν κάνω λάθος-, η συγγραφέας- μπλόγκερ Niemands Rose.

#2
σφυρίζων

Θανκς! Τσέκαρα το σάη τση No Dreaminess αλλά δεν το βρήκα.

Βτς, μάλλον παίζει μπαγκ με το ανέβασμα μυδίων...

#3
Khan

Δυστυχώς ναι, πάνω που θα ανεβάζαμε βλαχοφιλελέδες και βλαχοχιπστέρια να γουστάρουμε...

#4
Khan

Υ.Γ. Αν το διατυπώναμε χιπστεριστί θα λέγαμε «βλαχοφιλελέ is the new βλαχοκυριλέ».

Παρεμπιπτόντως, να βάλω κι άλλη μια κατηγορία στο παιχνίδι. Μπορεί να εξαπολυθεί ως μπινελίκι και ενάντια σε μεταπασόκους, δηλαδή σε όσους ξεκίνησαν ως βλαχοκυριλέ πασόκοι τα «καλά χρόνια», ή έστω προσήλθαν ως όψιμοι πασόκοι την ενδεκάτην, και τώρα το έχουν ρίξει σε μια αυτοκριτική της μεταπολίτευσης, πλην σε μια λογική «ὁ τρώσας καὶ ἱάσεται», ήτοι μόνο εμείς που σας φέραμε σ' αυτό το χάλι έχουμε το know how και την εμπειρία για να σας οδηγήσουμε αυθυπερβατικά προς μία σταδιακή φιλελευθεροποίηση.

#5
σφυρίζων

Ετς! Στο φατσομπούκι συχνάζουν σε ομάδες τ. μεταρρυθμιστική αριστερά.

#6
σφυρίζων

Το επίμαχο τσίου τςη N. Rose επιτέλους ανέβηκε (θένκια, ΜΧΣ)