Όσοι από την μια είναι αναγκαίο να αδυνατίσουν, αλλά από την άλλη δεν έχουν την απαραίτητη θέληση, ακολουθούν συνήθως τις ακόλουθες οδούς. Ή κάνουν τουκανιστικές δίαιτες, όπως η παραδοσιακή δίαιτα του ανανά και η δίαιτα (ν)τουκάν. Ή ακολουθούν την ομοιοπαχυντική (βλ. Δ.Π.) δίαιτα της πίτσας ή άλλες μεθόδους του βοδιλάιν. Ή παραπέμπουν ως αυριόλες την λύση στην μελλοδίαιτα.

Πλέον χάρη στις νέες δυνατότητες της τεχνολογίας υπάρχει μία πιο αποτελεσματική λύση: Η δίαιτα του Φότοσοπ, δηλαδή η δίαιτα που εξακολουθείς να σαβουριάζεις γατοκέφαλα, πλην επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες σου στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης με Photoshop, χαριτωμενιστί φωτομάγαζο, ώστε να φαίνεσαι αδύνατος.

Η έκφραση χρησιμοποιείται κυρίως σε δύο περιπτώσεις. Όταν βλέπουμε ύποπτα ωραία φωτό κάποιου και υποψιαζόμαστε ότι έχει φωτοψωνιστεί κι έχει κάνει φωτοσοπιά ως η φωτοσουπιά που είναι. Κι όταν διαπιστώνουμε ότι κάποιος εμφανώς δεν έχει καμία διάθεση να κάνει δίαιτα, οπότε αντί να τον κουράζουμε με δίαιτες όπου θα πρέπει να στερηθεί την βρώση ανανά ή τουκάν, τον παραπέμπουμε ευθύς εξαρχής στο φωτομάγαζο. Σε αυτήν την περίπτωση λέγεται περισσότερο για πρόσωπα, που οι δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας τους έχουν βοηθήσει να πάρουν ακόμη περισσότερο διαζύγιο από την πραγματικότητα καταφεύγοντας σε έναν ψευδαισθητικό φαντασιακό κόσμο.

Και αγγλικανιστί photoshop diet.

  1. -Καλά αύριο δεν είναι να της γνωρίσουμε τον Γιάννη; Γιατί τρώει πάλι σαν πούστης; Δεν βλέπει τα κιλά της;
    -Ώχου καημένε, θα κάνει μια δίαιτα του Φότοσοπ και θα είναι τζιτζί!

2. Είστε παχύσαρκος και ψάχνετε απεγνωσμένα την δίαιτα που θα σας χαρίσει ένα εκπληκτικό και καλλίγραμμο σώμα; Οι διακοπές έφτασαν και θέλετε να χάσετε όσο το δυνατόν περισσότερα κιλά; Κάντε τη δίαιτα του Photoshop. Τρώτε τα πάντα και στη συνέχεια απλά επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες πριν τις ανεβάσετε στο Facebook!

3. Θες να αδυνατίσεις στο… φτερό; Κάνε τη δίαιτα του photoshop…Εσύ τι δίαιτα κάνεις Kim μου; Photoshop. Μέσα σε πέντε λεπτάκια έχω γίνει φέτες.

(από Khan, 04/03/14)(από Khan, 12/03/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε