Και κλώσσα.

Ο Καπετανάκης δίνει δύο παράλληλες περιγραφές: α) Η εκ συστήματος αθροίζουσα γύρω της πολλούς θαυμαστάς, β) Η επιδεικτικώς ακκιζομένη.

Καθαρευουσιάνικες περιγραφές μεν, λίαν περιεκτικές δε.

Ο ατυχής άρρεν φορέας του κλωσσομαγνήτη καταλήγει πάντοτε να ατενίζει ενεός τα ομόφυλά του πλήθη να συρρέουν αδιαλείπτως. Αρκεί να γίνει για κάποιες ώρες συνοδοιπόρος της κλώσσας σε πλατείες, σούπερ μάρκετ, ρουχάδικα, καφετέριες, κλαμπ. Αρκεί να δει μια ημερήσια λίστα κλήσεων στο κινητό της, για να καταλάβει.

Η κλώσσα ηγείται πάντα ενός αντρικού χαρεμιού στο οποίο καλλιεργεί έντεχνα προσδοκίες μελλοντικών ερωτικών περιπτύξεων. Η κλώσσα εκπέμπει διαρκώς σήματα διαθεσιμότητας προς τα πεινασμένα αρσενικά. Ενίοτε ενδίδει, αφήνοντας ωστόσο να διαφαίνεται ότι διαρκώς πολιορκείται από στίφη επίδοξων μνηστήρων.

...Όποτε πήγα σπίτι της, το βρήκα γεμάτο σερνικούς· είναι μια κλώσσα!...

(από Ricky, 01/08/14)(από Ricky, 01/08/14)(από Ricky, 01/08/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
dryhammer

Ο όρος κλώσσα εμπεριέχει και την ακινησία (όπως η κλώσσα κάθεται στ' αυγά της καμαρωτή - και δεν γαμιέται γιατί το χρέος της τόκαμε) με την έννοια οτι συρρέουν σ' αυτήν χωρίς να πρέπει να βγεί στη γύρα αλλά και το δίνει με το σταγονόμετρο, ακκιζομένη αθροίζουσα πολλούς θαυμαστάς και αρμέγοντάς τους χωρίς να τους αφήνει και πολύ-πολύ να παράξουν γάλα. Όλο το παιχνίδι είναι η δυσεκπλήρωτη (για κάποιους και ανεκπλήρωτη) υπόσχεση

#2
Khan

Το πρῶτον καυλοῦν ἀκαύλωτον είναι το νέο πρῶτον κινοῦν ἀκίνητον.

#3
Khan

Και γλαφυρότατος ορισμός βτς.

#4
Ricky