Ο παθητικοεπιθετικός είναι ένας αδίστακτος μπούλης μεταμφιεσμένος σε θύμα-καζαντζίδη. Με επιτηδευμένη κλαψομουνιά θα σε πατρονάρει, στην καλύτερη, με διφορούμενες μπηχτές. Στην χειρότερη, θα σε ξεσκίσει με τον κώλο του.

Μιλάμε για ψυχικά βαμπίρ που με επιμελώς συγκαταβατική στάση σε ρίχνουν σε ενοχικό τριπάκι, επιστρατεύοντας όλα τα όπλα του γιαλομικού dark side. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα:

  • Όταν ο παθητικοεπιθετικός διαφωνήσει μαζί σου δεν θα στο πει παντελονάτα αλλά θα ψελλίσει ένα ξινό «ό,τι πεις».
  • Ο παθητικοεπιθετικός ηδονίζεται εκσφενδονίζοντας σκληρές προσβόλες και, καπάκι, βγαίνοντας λάδι με ένα «καλά μην αρπάζεσαι, πλάκα κάνω
  • Ο συμβατικός γονέας θα πει στο παιδί της «αν δεν πάρεις καλούς βαθμούς θα σε γαμήσω». Ο παθητικοεπιθετικός: «αν δεν πάρεις καλούς βαθμούς θα πάθω χαρχίνο».

Ας αντι-πανηγυρίσουμε λοιπόν το φαινόμουνο με ένα απάνθισμα από παθητικοεπιθετικές σλανγκοατάκες!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
σφυρίζων

Ουπς ξέχασα να βάλω κατηγορία. Διάφορα, θα έλεγα.

#2
xalikoutis

Αχ μωλέ η αγαπημένη ψυχολογιοποίηση των νεοφιλελέδων, ναι μωλέ, τι κακά παιδιά αυτοί, τι προκραστινέησο, έχουνε θ υ μ ό....Πολύ θυμό! Πω πω μπούλινγκ! αχ μωλέ, τελικά πονάει ο κώλος μας επειδή μας γαμήσανε ή μας γαμήσανε επειδή πονάει ο κώλος μας; Μωρέ αμπερδεύτηκα. Ουί μαμά μου. Φ Τ Ω Χ Ο Ι Σ Τ Α Ο Π Λ Α Α Α Α Α Α α α α α α α α ο ο ο ο . . . . (αλλά πρώτα να κάνουμε bonding).

#3
σφυρίζων

Αντιπροτείνω προκρουστηνέϊσιο (αλλά πρώτα λίγο bondage)

#4
σφυρίζων

Αντιπροτείνω Αντιπεοτείνω

#5
Khan

Η γραμματική της παθητικο-επιθετικότητας