Swag είναι ένας όρος αργκό του ίντερνετ που χρησιμοποιείται στα social networks, σχόλια φόρουμ, φωτογραφιών (και στην διάλεκτο των επιχειρήσεων προκειμένου να πουλήσουν προϊόντα).

Προέλευση

Σύμφωνα με το ονλάιν λεξικό ετυμολογιών , η λέξη swag πρωτοεμφανίστηκε κατά την δεκαετία του 1520-1530, παράγωγο του ρήματος swing, που σημαίνει «κίνηση». Η πρώτη τεκμηριωμένη χρήση της λέξης συναντάται σε κείμενο του άγγλου ποιητή και θεατρικόυ συγγραφέα Ουίλιαμ Σέξπιρ, στο έργο του «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», γραμμένο ανάμεσα στα 1590-1596. Η κύρια σημασία του swag, ήταν να κουνιέσαι και να περπατάς βαριά και με αστάθεια.

swagger

Η λέξη swagger, ήρθε πολύ αργότερα από το τραγούδι του ράπερ Jay-Z, «All I Need» (2001). Το swagger στη hip-hop μουσική περιλαμβάνει τραγούδια των ράπερς T.I (Swagger International), Jay-z (Swagga Like Us) καθώς και πολλών άλλων (βλ. Wiz Khalifa, Chris Brown κ.α.). Ουσιαστικά ή λέξη swagger έχει άμεση σχέση με hip-hop τραγούδια (ξεκινά από το Αμερικανικό hip-hop, r&b και ποπ στοιχείο), για να αναδείξει το στιλ της ραπ μουσικής. Βασικότερος σκοπός της είναι να αναδείξει τις δεξιότητες των τραγουδιστών-ράπερ ή γενικότερα των ατόμων που προτιμούν αυτή τη μουσική.

Η σύγχρονη προέλευση του όρου swag

Η όλη αυτή έννοια του swag αναθεωρήθηκε και στις 31 Ιουλίου 2006 δημοσιεύτηκε από το Tumblr, ότι πλέον η κύρια σημασία του swag θα είναι η εμφάνιση, το στιλ, η νοοτροπία και ο τρόπος που θα παρουσιάζει ο καθένας τον εαυτό του (Stuff We All Get).

(Τα παραπάνω στοιχεία βασίζονται στην «ορθή» ετυμολογία του όρου. Οι υπόλοιπες ερμηνείες στηρίζονται κυρίως σε αστικούς μύθους, όπως «Secretly we are gay», «Scientific Wild-Ass Guess», «Stolen without a gun» κ.λ.π)

To style του είναι πολύ swag. Φορά φαρδιές μπλούζες, αθλητικές φόρμες παπούτσια jordan ή adidas, και καπέλα snapback.

S.W.A.G (από Efaki Papa, 26/09/14)S.W.A.G (από Efaki Papa, 26/09/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
σφυρίζων

A fake papillon, το αναγραμμαντείο σε καλωσορίζει στο σλανγκρρ :-)

#2
σφυρίζων

A fake papi , με πρόδωσε ο αυτόματος ορθογράφος