Κοινωνικό νόσημα που άρχισε να ξεσπά μετά το 2011 και μεσούσης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Πήρε το όνομα της από τον ιδρυτή του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» Θάνο Τζήμερο. Χαρακτηριστικό των νοσούντων, είναι η ξαφνική τους μεταστροφή, από τα τραγιά που ήταν, σε σκεπτόμενους ανθρώπους με παιδεία και κριτική σκέψη, άποψη για όλα με νεοφιλελέ ειρωνικό στυλάκι που εξωθεί τους άλλους στη βία και φυσικά παραθέσεις απόψεων του ίδιου του Θάνου Τζήμερου για οτιδήποτε συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο. Συνώνυμο του «τζημερικού» αποτελούν διάφορες ομάδες που ξεκίνησαν εκείνη περίπου την περίοδο, όπως «ατενίστας», «παγουρίστας» κτλ.

Για τους μεγαλωμένους με την παρανοϊκή ιδεολογία που κυριαρχεί πια στην Ελλάδα, το μπάχαλο και η κλωτσοπατινάδα είναι "επανάσταση"!! Ζήτω η πρόοδος!!

Α ρε Θεέ της Ελλάδας, είσαι άραγε τόσο ανίκανος ή μήπως μας μισείς τόσο πολύ και κάνεις χοντρή πλάκα εις βάρος μας; Μα αυτοί οι κοινοβουλευτικοί «άρχοντες» μας αξίζουν τελικά; Έχουμε φτάσει τόσο χαμηλά στην παρακμή ώστε να μας εκπροσωπούν αυτοί;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Υπάρχουν και παραλλαγές λολοπαιγνίων με το ήμερος τύπου:

[I]Ήρθανε τα άγρια να διώξουνε τα τζήμερα.
Ήρθανε τα τζήμερα να διώξουνε τα άγρια.
Ήρθανε τα τζήμερα να διώξουνε τα αύρια.[/I]

Επίσης: εκτζημέρωση, εκτζημερωμένος = ο εξαγριωμένος τζημεροφιλελές. (Τις περισσότερες βρισιές και ειρωνείες τις εισπράττει βέβαια ο Τζήμερος από νεοφιλελέδες).

#2
σφυρίζων

♪♫ [I]Τζήμερα άσε με να σ’ αγαπάω Τζήμερα
κράτα με στην αγκαλιά σου Τζήμερα
κι άσε με να ’μαι δική σου Τζήμερα[/I] ♪♫

#3
patsis

Το λήμμα δεν υπάρχει στα παραδείγματα.