1. Αρκούδως κτηνώδης μέθοδος εξημέρωσης ωδικών πτηνών, κατά προτίμηση φλώρων, και να σας λείπουν οι αναρχοκομμουνιστικοί συνειρμοί. Συνίσταται στον εγκλεισμό του δυστυχούς πετούμενου σε πολύ μικρό κλουβί και σε απόλυτο σκοτάδι. Στον ένα περίπου μήνα που διαρκεί η διαδικασία, το πουλί χάνει το πτέρωμά του, τσακίζεται ψυχολογικά και μαθαίνει να αναπαράγει τους ήχους στους οποίους εκτίθεται. Όσα πτηνά επιζήσουν από το σεντούκιασμα γίνονται λαλίστατα, προς τέρψιν του μπόγια τους.

  2. Στην χρηματιστηριακή αργκό είναι η φύλαξη συγκεκριμένων μετοχών για εν καιρώ ρευστοποίηση. Δλδ τα προσφερόμενα για σεντούκιασμα χαρτιά προβλέπεται πως θα αποφέρουν κέρδη στο μέλλον, οπότε ο σωστός επενδυτής τα κρατάει ανενεργά μέχρι να έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Σιχτίρ καργιόλια...Κάγκελα παντού.

  1. Ο μούτος (μούτιασμα, ή ξεμούτι, ή σεντούκιασμα, ή μπαούλιασμα) είναι μια διαδικασία που γίνεται στα πουλιά για να ημερέψουν και για να πάρουν φωνές, χωρίς βέβαια να σημαίνει ότι είναι πάντα 100% επιτυχημένη. [...] Το πουλί πρέπει να κάνει πτερόρροια στο μούτο. Το καλύτερο είναι να δούμε πότε το πουλί αρχίζει να ρίχνει τα φτερά του και τότε το μπαουλιάζουμε. [...] Πριν το μουτιάσουμε το πουλί, πρέπει να το έχουμε στο μουτόκλουβο για κάμποσο διάστημα (2 με 3 εβδομάδες) ώστε να συνηθίσει το χώρο [...] Στο ένα κύπελλο το νερό, στο άλλο η τροφή. Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να προμηθευτούμε ένα τέτοιο μουτόκλουβο, μπορούμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε ένα απλό κραχτόκλουβο. [...] πρέπει να καλύψουμε τις τρύπες, έτσι ώστε φως να μην υπάρχει καθόλου μέσα. Ανοίγματα, καλύτερα χαραμάδες, υπάρχουν ίσα - ίσα για να ανασαίνει το πουλί. [...] Αν θέλουμε τα πουλιά μας να πάρουν φωνές, τότε τα «χτυπάμε» με φωνές που θέλουμε να πάρουν. Καθώς το πουλί είναι στο σκοτάδι, τότε η προσοχή του δεν αποσπάται πουθενά, με αποτέλεσμα να «μαθαίνει» τις φωνές που ακούει. Το μούτιασμα διαρκεί περίπου ένα μήνα [...] Στη συνέχεια το πουλί εκτίθεται στο φως σταδιακά. Μετά το μούτιασμα το πουλί θα έχει ημερέψει και θα έχει γίνει φλύαρο. Αν έχει και κάποια έφεση στο να παίρνει φωνές, τότε θα λέει «απ' έξω» αυτά που άκουσε από την κασέτα. [...]ορισμένες «παρενέργειες» [...]Το πουλί αδυνατίζει και γίνεται ευαίσθητο [...] Επίσης οι φωνές που πήρε στο μούτο είναι πολύ εύκολο να τις χάσει, σε αντίθεση με τα πουλιά που πήραν φωνές σε φως από ζωντανό δάσκαλο και οι οποίες γενικά δεν ξεχνιούνται. Με άλλα λόγια δηλαδή, το πουλί θέλει προσοχή για να μη «χαλάσει».
    Οι τεχνικές λεπτομέρειες.

  2. Πολλοί άνθρωποι «σεντουκιασμένοι» κυκλοφορούν ανάμεσά μας· χωρίς αιδώ και ενοχή, πολλές φορές μάλιστα και με υπερηφάνεια κελαηδούν αυτό που τους δίδαξαν οι δεσμοφύλακές τους. Φθάνουν ακόμη και στο σημείο να το αγαπήσουν και να ταυτιστούν απόλυτα μαζί του. Εδώ, ο έξοχος Ισίδωρος Παπαδάμου.

  3. ..κοιτα φιλε,για ολα τα πραγματα υπαρχει τροπος..εννοω οτι αυτο ειναι χαρτι για σεντουκιασμα και οχι για γρηγορα. [...] αυτο ειναι χαρτι για διακρατηση και ρευστοποιηση την καταλληλη στιγμη που αποκτα (για διαφορους λογους)εμπορευσιμοτητα. Εκεί.

  4. ψυχραιμια μαγκεσ και περισυ πηγε απο 42 26 ασπαστη
    και ειδατε τι κερδη εδωσε
    σιγανεσ αγορεσ τωρα θελει στην πτωση
    καλα θα ηταν να πουλαγαμε απο 43 και πανω και να ξαναπερναμε
    τωρα σιγα-σιγα αγορεσ για σεντουκιασμα
    που εχει στηριξη τωρα μετα το 39αρι παραπέρα

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Τα 'σπασε! Ιδίως το δεύτερο παράδειγμα!