Κατάσταση ακραίου ναρκισσισμού κατά την οποία ψωνισμένοι ντραμάκουιν κάνουν ο,τιδήποτε (καλό ή κακό, δεν έχει σημασία) προκειμένου να στραφούν όλα τα λέιζερ επάνω τους. Αν τα καταφέρουν την αυτοβρίσκουν, σε αντίθετη περίπτωση έχουν νευράκια ή κλαψομουνιάζουν. Εκ του αγγλικάνικου attention whore.

Άλλο ένα παράδειγμα του γλωσσολογικού φαινομένου να σλανγκεξελληνίζονται αγγλικές λέξεις εις -έισιον με την αφαίρεση του τελικού n (βλ. πιχί απλικέησιο, ινσέψιο, κ.ά.).

1.
Δε θέλω να γίνω κακός αλλά αυτό το ατενσιοχοριλίκι του να κάνετε ρητουήτ τον εαυτό σας απ το φάβσταρ είναι χειρότερο κι απ το σηκωμένο γιακά

2.
Δε με πειθεις, κοπελια. Ατενσιοχοριλικι μου κανει, σαν τα πολλα στα οποια μας εχεις συνηθισει. Lady Gaga vomits live on stage in Barcelona.

3.
Αυτοθυματοποίηση, ατενσιοχοριλίκι και ντραμακουινισμός, αυτό ειναι το νέο ΠΑΣΟΚ

4.
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ. ΕΝΟΠΛΗ ΠΑΛΗ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΕΝΣΙΟΧΟΡΙΛΙΚΙ ΤΟΥ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ..

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
σφυρίζων

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η χρήση του τουρκογενούς γαμοσλανγκοτέτοιου -λίκι στην ελληνοποίηση τση αγγλοσαξονικής αυτής σλανγκιάς.

#2
σφυρίζων

Προς τον μπαγαποντοδότη που ότι και να ανεβάσω μου χώνει συνέχεια δυαράκι: ξεκόλλα κομπλεξικέ. Λήμματα ανεβάζω τα τελευταία 7 χρόνια και θα συνεχίσω να το κάνω (όσο την βρίσκω). Αν πάλι σε αδικώ και πράγματι θεωρείς τους ορισμούς μου ελλιπείς, εδώ είμαστε, σχολίασε και διόρθωσε τα λάθη μου.

#3
Khan

Ινσέψιο: Ο Σφυρίζων που υποπίπτει σε βαρουφακισμό κόβοντας ένα νι από το ατενσιονχοριλίκι. (Πλάκα κάνω, ακούγεται πιο σλανγκιάρικο χωρίς το νι).

#4
σφυρίζων

Ρε συ, το είχα ξεχάσει το Έμενταλ μου dedans!