Υποκοριστικό του κώλου. Πρόκειται για τρυφερό γουτσισμό συνήθως όταν αναφερόμαστε σε πρωκτίσκον (κατά τον σλανγιωτατισμό του Ανδρέα Εμπειρίκου) που είναι εφηβικός ή έστω νεανικός, πεταχτός, τουρλωτός, άτριχος, στρογγυλός, τορνευτός κ.τ.ό., -(δεν τα λέω εγώ αυτά, ο γούγλης τα λέει)-, χωρίς να αποκλείεται η χρήση του όρου για κάθε κώλο (και μεταφορική προέκτασή του). Ιδιαίτερο γλωσσικό ενδιαφέρον (νόου παν ιντέντεντ) υπάρχει όταν το κωλαράκι χρησιμοποιείται μετωνυμικά/ συνεκδοχικά για να δηλώσει την όλη γκόμενα/ γκόμενο, ή γενικά το σεχ ή τα ξινά, σε φράσεις τ. «του αρέσουν τα κωλαράκια» ή «θα έχει κωλαράκια στο πάρτι;». Βλ. επίσης τις εκφράσεις κάνει έτσι το κωλαράκι κάποιου για…, 3 κωλαράκια, το κωλαράκι της νυχτερίδας.

  1. Σάλος με το κωλαράκι της Νάταλι Πόρτμαν. (Το Ναταλάκι με το κωλαράκι, σχεδόν σέντρα-γκολ ινσέψιο).

  2. Το κωλαράκι της κουμπάρας (So Real stories).

  3. Ξεφτιλισμένο κωλαράκι. Ξύπνησα μουδιασμένος. Ακόμη ένιωθα την τρυπούλα μου ανοιγμένη από τον πούτσο του Κώστα. Με είχε γαμήσει άγρια την προηγούμενη μέρα, όπως το 'κανε εδώ και κάτι βδομάδες. Είχα γίνει το σκλαβάκι του. (Από το gayworld.gr).

4. Καταπληκτική προπόνηση για να κάνετε ένα σέξι κωλαράκι! Ένα θηλυκό μοντέλο του Fitness διδάσκει μια απλή προπόνηση που μπορείτε να κάνετε για να χτίσετε ένα σέξι πισινό. Τον εξοπλισμό μπορείτε να αγοράσετε σε ένα κατάστημα φτηνό ή να βρείτε στο γυμναστήριο. Αυτή η προπόνηση μπορεί να γίνει στο σπίτι, το γυμναστήριο, ή έξω.

5. Ουπς! Σοφία μου, φαίνεται το κωλαράκι σου!
Εντυπωσιακό το ατύχημα της Σοφία Βεργκάρα, άφησε να φανεί το κωλαράκι της. «Προκλητικά» αποκαλυπτήρια είχαμε στην πρόσφατη τελετή απονομής των βραβείων Έμι, όταν το φόρεμα της Σοφίας Βεργκάρα (Sofia Vergara)… έσκασε!

6. ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΓΥΜΝΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ». Τον τελευταίο καιρό παρατηρούμε μια έξω από κάθε λογική επίθεση στην καθημερινή ζωή, στο βιοτικό επίπεδο και κυρίως στην αξιοπρέπειά μας.[...]ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΩΡΑ ΜΙΑ (13:00). ΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΝΑ ΓΔΥΘΟΥΜΕ, ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΩΛΑΡΑΚΙ ΜΑΣ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΧΑΥΝΩΣΗΣ, ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΧΗ: «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!».

Ένα από τα διασημότερα σαρδάμ στην Ιστορία της ελληνικής Τιβί (από Khan, 13/03/15)Χαμογελαστό κωλαράκι. (από Khan, 13/03/15)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Μετά από 22.000 λήμματα μπακ του δε μπέιζικς (δεν υπήρχε!) (Για την ακρίβεια το συνειδητοποίησα ψάχνοντας για τον όρο «πρωκτίσκος» του Εμπειρίκου).