Όταν κάποιος μπούλης εκφοβίζει, παρενοχλεί και πουλάει σωματικό και ψυχολογικό πειθαναγκασμό σε εμφανώς πιο αδύναμους, ντροπαλούς, ουατέβα, συμμαθητές, συνφορουμίτες, συναδέλφους, συνανθρώπες, κ.ά.

Το φαινόμουνο συχνά αυτόαναπαράγεται καθώς πολλοί μπουλιζόμενοι με την σειρά τους θα ξεσπάσουν πάνω στα παιδιά και τις οικογένειές τους. Δυστυχώς πολλά θύματα μπουλισμού ή e-μπουλισμού έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία.

Οι μπουλίζοντες συνήθως φτάνουν στο απόγειό τους στον στρατό, ειδικά από θέσεις τσάτσου ορμώμενοι. Στην συνέχεια η μπογιά τους συνήθως φθίνει καθώς βλέπουν τα θύματα τους να πετυχαίνουν στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή, ενώ αυτοί παραμένουν θλιβερές ξεθωριασμένες καρικατούρες του παλαιού τους εαυτού. Το τζάμπα νταηλίκι τους θα ασκείται σχεδόν αποκλειστικά ενδοοικογενειακά, εκτός κι αν ακολουθήσουν καριέρα τση νύχτας ως νταβάδες, πληρωμένοι δολοφόνοι, και ταλιμπάν.

Νεολογισμός εκ του αγγλικάνικου bullying.

R.I.P. Βαγγέλη Γιακουμάκη.

1.
Η χρυσή αυγή τέτοια άτομα έχει και έτσι παίζει. Είναι οι bullies των σχολείων κατ’αναλογία, που απλά μεγάλωσαν και τώρα μπουλίζουν παρέα με άλλες ομάδες, άλλων

2.
Οι διακρίσεις κτλ ειναι θεμα παιδειας στο σπιτι και στο σχολειο και δεν τις εμποδιζει καμία ποδιά. Αν το παιδι ειναι κουφιοκεφαλο, φαντασμενο και μπουλίζει θα το δείξει ό, τι και να φορά.

3.
σε μία κοινωνία, το να στοχοποιείς λεκτικά μετανάστες, που εκ των πραγμάτων δεν είναι ίσοι σε προνόμια, είναι σα να μπουλίζει ενήλικας έναντι παιδιού (από πλευρας χρήσης δύναμης).

  1. Ινσέψιο: αυτό που μπουλίζεις ένα τραμπούκο αποκαλώντας τον μπούλη.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
soulto

Δες εδώ κόζμε. Υφισταμε μπούλινγκ! Με μπουλίζουν!

Υπάρχει και ο μπούλερ

#2
σφυρίζων

Τον καιρό αυτό, η συνηθέστερη μορφή μπουλισμού στα σχολεία (ξεκινώντας από το γυμνάσιο) είναι το απάρτχαϊντ μεταξύ «φέημους» / «έγκυρων» και «»άκυρων« ,μαθητών, με τον απόλυτο εξοστρακισμό των τελευταίων από κάθε (εξω)σχολική δραστηριότητα.

#5
σφυρίζων

Βγάζει video not available %$@#@#$

#6
σφυρίζων

#10
soulto

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης και η εκκωφαντική αποτυχία του Κράτους
[IMG]http://1.bp.blogspot.com/-Qjod36tjg1M/VQcjKYL1f8I/AAAAAAABEuU/m8Jb7Xh2zp4/s1600/Untitled.jpg[/IMG]

To bullying θα αντιμετωπιστείαπό έναν σοβαρό κρατικό μηχανισμό που δεν ανέχεται την παραμικρή διάκριση σε δημόσιους αλλά και ιδιωτικούς χώρους, που θα εξετάζει με σοβαρότητα κάθε σχετική καταγγελία, που δεν θα δέχεται οδηγίες και συμβουλές από πολιτικά πρόσωπα, που θα τιμωρεί τους παραβάτες.

#11
Galadriel

Συμβολισμός το μαύρο;