Κουλτουριάρικος χαρακτηρισμός για τον πρώην αγριοχρίστιανο και νυν αμπελοφιλοσόφο νεοφιλελέ Στέλιο Ράμφο. Ενίοτε χρησιμοποιείται και ως συνώνυμο της παπαρολογικής διάθεσης υπερanalυσης και της ταυτόχρονης εν δήμω ανάδειξης νεοφιλελέδικης «γόνιμης» σκέψης και περισυλλογής (σχήμα οξύμωρο).

Ως δόκιμος όρος, δημιουργήθηκε μετά τη σύντηξη αφενός του επιθέτου του γνωστού νεοφιλελόσοφου και αφεδύο του επιθέτου του επίσης γνωστού και αγαπημένου από νοικοκυρές και μη, έγκριτου συγγραφέα Πάολο Κοέλιο (Paulo Coelho). Μια διακριτή διαφορά στα φαν κλαμπ των δύο αυτών προσωπικοτήτων είναι ότι ο Ραμφοκοέλιο προσμετρά στους οπαδούς του πλέον και Ποταμίσιους, αφ' ης στιγμής βούτηξε το Ράμφος στο Ποτάμι (βλ. εδώ).

Γνωστά αποφθέγματα που αποδίδονται στο μέγα διδάσκαλο και οικουμενικό φωστήρα Ραμφοκοέλιο: «Η ανεργία/κρίση/[ζωγράφισε εδώ ελεύθερα] είναι μέσα στο μυαλό σας»
(Με λίγα λόγια, δε θά 'χεις κρίση αν δεν την κουβανείς μες στην ψυχή σου) και
«Τα Μνημόνια έσωσαν μισθούς και συντάξεις»

Σχετικό αφοριστικό σύνθημα: «Όχι άλλο Ραμφοκοέλιο»

1. @AdonisGeorgiadi με την ιδια τσουγκράνα τα ξύνω , είτε μιλάς εσυ η ο Ραμφοκοελιο !

2. Ραμφοκοέλιο, το εγχειρίδιο του καημού του ενός

3. ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΡΑΜΦΟΚΟΕΛΙΟ: Αχ! Κε Σπύρο. Μια χαρά άνθρωπος είστε και συμπαθέστατος. Γιατί αναπαράγετε τις μπουρδολογίες του γνωστού αμπελοφιλόσοφου Ράμφου «την κρίση την κουβαλάμε μέσα μας» κλπ.;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Rebelais

Ξέχασα να παραθέσω επιπλέον την ομοηχία: Ραμφοστέλιο -Ραμφοκοέλιο

#2
σφυρίζων

Γελάω με το «έγκριτος συγγραφέας».

#3
Khan

Μπράβο που το ανέβασες! Νομίζω ότι λέγεται πολύ πλέον. Κυκλοφορούν και ατάκες Ραμφοκοέλιο που είναι μισές στυλ Ράμφος και μισές Κοέλιο λ.χ. «άμα θες κάτι πάρα πολύ, όλη η Φιλοκαλία συνωμοτεί για να αποτύχεις». Άν βρω θα επανέλθω.

Βασικό πάντως κομμάτι της βιβλιογραφίας είναι και οι αυθεντικές ατάκες Ράμφου που το luben τις έφτιαξε σαν ατάκες Αβραμίδη, δες εδώ καθότι ο Ραμφοκοελισμός είναι ένας Αβραμιδισμός.

#4
soulto

Πολεμίστρια τους φωτός και προσωπική φίλη του Πάολο Κοέλιο

#5
σφυρίζων

#6
Rebelais

Κι εδώ με ένα άκρως εμπνευσμένο μήνυμα για συνανθρώπους μας με μερική αχρωματοψία

#7
Rebelais

Ραμφική έμπνευση

#8
soulto

Aν θέλεις πολύ να συγκυβερνήσεις, όλο το σύμπαν θα συνωμοτήσει για να το πετύχεις.
–Πάολο Κουβέλιο.

Πηγή φβ