Το είδος αυτό προκύπτει όταν συναντάμε στον ίδιο άνθρωπο χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κάγκουρα και ταυτόχρονα του φιλελέ/νεοφιλελέ.

Ο καγκουροφιλελές συνδυάζει αρμονικά τον εκλεπτυσμένο ψωνισμό και την απέχθεια των φιλελέδων για το λαουτζίκο και το ελληναριό με βασικά στοιχεία του κάγκουρα, όπως το ντύσιμο, το μηχανάκι, το κινητό και η συμπεριφορά πέφτουλα. Σε αντίθεση με τον ορίτζιναλ κάγκουρα δεν βρίζει τους γκέι ούτε προβαίνει σε πράξεις βίας, ενώ σε αντίθεση με τον γνήσιο φιλελέ προτιμάει να μην ζώνει το πουκάμισό του και είναι πιο χύμα γενικά.

Συναντάται κυρίως σε αστικές με μεσοαστικές συνοικίες, ψηφίζει Τζήμερο ή Μάνο και έχει όνειρο να φύγει από την Ελλάδα. Χαρακτηριστική σε αυτόν είναι η συχνή χρήση αγγλικών όρων στην καθημερινή ζωή. Το συγκεκριμένο είδος/υβρίδιο έχει ενισχύσει την παρουσία του τα τελευταία χρόνια καθιστώντας αναγκαίο να σχηματιστεί ο σύνθετος όρος που το περιγράφει.

  1. - Δεν βγαίνω ρε δυτικά προάστια με τους φτωχομπινέδες. Πάμε Γλυφάδα, είναι από τα λίγα μέρη που αξίζουν στην Ελλάδα. Φέρε και την αδερφή σου!
    - Ρε φίλε πόσο καγκουροφιλελές είσαι..

  2. - Πάλι οι εχθροί της ελεύθερης οικονομίας κλείσανε τους δρόμους! Πώς θα πάρω ζελέ για το μαλλί τώρα;
    - Έλα ρε μη γίνεσαι καγκουροφιλελές!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Εναλλακτικώς: Ο φιλελές που βγήκε από τον μάρσιπο του κρατισμού.