Επίθετο που προέρχεται από την εκφορά στα ελληνικά του αρκτικόλεξου BDSM (=Bondage, Discipline, Dominance, Submission, Sadism, and Masochism). Αυτολεξεί: Δέσιμο /Πειθαρχία, Κυριαρχία και Υποταγή, Σαδισμός και Μαζοχισμός. Η Δομινατρίχη παίζει εδώ σημαντικότατο ρόλο.

(από δω)
Μόνο που σας διαβάζουν και νεόκοπα μέλη του φόρουμ των οποίων θέλετε- δε θέλετε διαμορφώνετε την –ας την ονομάσουμε – πρώιμη μπιντιεσεμικη κουλτούρα.

Υπάρχει ένα ζωντανό και πολύ δυνατό δίκτυο υποτακτικών, το οποίο βεβαίως δεν μπορείς να γνωρίζεις, εκτός εάν γίνεις κι εσύ υ. Το δίκτυο αυτό διέπεται απο συγκεκριμένους κανόνες, άγραφους, εξειδικευμένους και μπιντιεσεμικότατους. Και βέβαια, τους ασπαζόμαστε ωραιότατα μεταξύ μας...:)

Ως λιγο μεγαλυτερη εχω ζησει ομορφες εποχες ευγενειας ( και ζω ακομη ας ειναι καλα ο Κυριος μου) σ ενα κοσμο μη μπιντιεσεμικο χωρις πρωτοκολα αλλα με κανονες καλης συμπεριφορας.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
σφυρίζων

Χρόνια προσπαθούσα να μεταφάρω το BDSM στα ελ, κούδες :-)

#2
vikar

Αναρωτιέμαι πώς το προφέρει εκείνο το ύ, ή άν το γράφει μόνο. (Και ποιό ειναι το αντίθετο δηλαδή;)

#3
soulto

Λέει κάτι περί αυτού ο Χαν:

2.Υποθέτω πως αν μία Mistress γουστάρει να στήνεται στα 4 και να λέει στο υ της γάμα με τώρα, αυτό απαγορεύεται... Το απαγορεύει η βίβλος των δομινάτριχων. Αν κάνει κάτι τέτοιο μία Mistress και δώσει αυτή την εντολή δεν είναι Mistress, είναι δήθεν ή ντεμέκ όπως λένε βόρεια... Εεεεεεεε τίποτα άλλο.

Khan στο δομινάτριχη

#4
Khan

Βίκαρ την ίδια απορία έχω κι εγώ καθώς δεν το έχω ακούσει, αλλά μόνο δει γραμμένο (το "έλλειμμα βιωματικότητας" που μου προσήπτε ο Τζόνι Μπλακ), πάντως στις bdsm φοράδες είναι αρκετά διαδεδομένο και σημαίνει τον υποτακτικό, τη σουμπίτσα κυρίως αρσενικού φύλου, ήτοι τον σούμπη ή σούμπο, τον submissive. Αντώνυμο είναι ο ντομ/ ντόμης ή ντομ/ ντόμινα/ δομινάτριχη. Προσώπικαλυ το οιονεί κομμέ υ μου θυμίζει το αντίστοιχο κομμέ ψυ για τους ψυχιάτρους/ ψυχολόγους/ ψυχοθεραπευτές.

#5
vikar

Κοιτάζοντας σε κάποιο απ' τα λίνκ της σούλτος, το δίπολο είναι Κ / υ (Κυρίαρχος ή Κύριος / υποτακτικός) -προσοχή στο κεφαλαίο/μικρό!... Θά 'θελα πολύ να μάθω πώς τα προφέρουνε... «Κάπα»/«ύψιλον», «Κού»/«ύ»;... Ή πρόκειται απλά για διαδικτυακό γραπτό πράμα;

(Θα μου πείς όμως, γιά δέν τους ρωτάμε;... όκ κέικ)

#6
soulto

Γιατί όχι, έχει τηλέφωνο επικοινωνίας...

#7
vikar

Ποιό τηλέφωνο βρε; κοτζάμ φόρουμ έχουν οι άνθρωποι.

#8
soulto

Πρέπει να είσαι μέλος, εγώ όχι (ακόμα).

#9
vikar

Ε ναί, εννοείται (μόλις έγινα). Απ' ότι κατάλαβα όμως, ως επισκέπτης πάλι μπορείς να τα δείς, πρέπει απλά πρώτα ν' αποδεχτείς τους όρους χρήσης τους (χωρίς ωστόσο εγγραφή ή δώσιμο οποιωνδήποτε στοιχείων). Τέ'ς πά', βλέπουμε.

#10
vikar

Λοιπόν, δέν ξέρω αν παρακολουθήσατε τη στιχομυθία στο λίνκ που δίνω επάνω, πάντως, συνοπτικά, μού 'παν τα παιδιά οτι τα Κ και υ τα διαβάζουνε «κάπα» και «ύ» (αν είσαι ανορθόγραφος μπορείς να το προφέρεις και «ί», κι' αν είσαι ο Ζουράρης μπορείς και «εί»). Το «κάπα» πάντως το λέν λιγότερο συχνά απ' ότι το «ύ».

Άρα έχει ένα πόιντ πάνω ο Χάν με το ψύ.

#11
vikar

(Τα οποία Κ και υ, πού 'στε; κάβουρες; αφήστε τα για λίγο κάτω θά 'λεγα, μπάς και φιλοτιμηθεί κανένας απ' τους μπιντιεσεμίτες να μας τ' ανεβάσει, κρατώντας και μαστίγιο πασπαλισμένο με τσουκνίδα.)

#12
deinosavros

Βικ, η εγγραφή τσούζει πολύ?

#13
vikar

Άσε ρε, σε γδέρνουν... Εγώ λεω να στείλω τα παιδιά σε άλλο φροντιστήριο του χρόνου.

#14
deinosavros

Ναι, δε θέλω να σκέφτομαι τι κάνουν στους αδιάβαστους.

#15
Khan

Εύγε! Και μήνυμα ελήφθη.

#16
vikar

Μία άλλη καθαρά γλωσσική παρατήρηση που έκανα περιδιαβάζοντας χθές το γκρίκ μπιντιεσέμ κόμ: είναι κυρίαρχη άποψη να μιλάς στην υποτακτική στην προστακτική.

#17
soulto

Εξόχως μπιντιεσεμική η ιστορία της ανθρωπότητας κτγμ και κάργα ξεπερασμανιακή:

Την ιστορία της ανθρωπότητας μέσα στους αιώνες δίνει με τα σχέδιά του ο γνωστός σκιτσογράφος Milo Manara. Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη όλα γίνονται για το σεξ και την εξουσία με χρήση βίας, όπλων και αθέμιτων μέσων. Κυριαρχεί η επιθυμία της κατάκτησης σε κάθε επίπεδο και σε αυτό μετέχουν όλοι. Απλοί πολίτες , αξιωματούχοι, πολιτικοί και ιερωμένοι....

Πηγή εδώ Ουγκ!
Αρχαιόγκαβλοι
Η σάγκα"από τους βίκινγκς στο βυζαντιστάν"
Εκσυγχρονιστάν κι έτσι

#18
σφυρίζων

- Ορίστε Αφέντρα, τα έβγαλα όλα, είμαι γυμνός. – Είπα: “Μέχρι το κόκαλο”, Alexis!

#19
soulto

Ένα ωραίο σοφτ μπιντιεσεμικό τραγούδι.
Βαγγέλης Γερμανός, Είσ΄ ένας διάβολος, 1981

♪♫ Όλο το βράδυ σαν σκυλί σε καρτερώ
Το ρημαγμένο μου κορμί να ζωντανέψεις
Κόντρα στο ψέμα μου παλεύω με τις λέξεις
εισ’ ένας διάβολος, είσ’ ένας διάβολος
Με την αγάπη μου σου κάπνισε να παίξεις
είσ’ ένας διάβολος που ροκανίζει το φτωχό μου το μυαλό

Σκαρφαλωμένη στο ψηλό σου το σκαμνί
το φιλντισένιο σου τσιγάρο σ’ ένα τάσι
σ’ όποιον νομίζεις πως μπορεί να σε χορτάσει
το μάτι παίζεις, το μάτι παίζεις
κι όταν στο σώμα σου γυμνός θα ξαποστάσει

σαν αμαζόνα του λογχίζεις το κορμί
Ω! Πως φοβάμαι τον ψηλό με τα γυαλιά Υπνωτισμένος σε κοιτούσε χίλια βράδια
Λεφτά και ρούχα ξεφορτώθηκε στα ζάρια
Για το χατήρι σου, για το χατίρι σου
Από τα κρύσταλλα του νου ως τα σκοτάδια

Απογειώθηκε και μπήκε σε τροχιά
Μα όμως πρόσεξε κι εσύ να μη βρεθείς
Στην εξορία που με δίκασες να ζήσω
Πόρτες θα κλείνουνε καθώς θα μένεις πίσω
Χωρίς αγάπη, χωρίς αγάπη
Τα ανεξίτηλα σημάδια σου θα σβήσω
Σα χαλικάκι μες στο ρεύμα θα χαθείς ♪♫

#20
donmhtsos

Τραγουδάρα!

#21
vikar

Τελικά ουδείς εφιλοτιμήθη απο τους μπιντιεσεμίτες, έτσι δεν είναι;... Οπότε πέφτει ο κλήρος στους γενναίους... (τα Κ και υ στο δημόσιο πρόχειρο σά να λέμε)

#22
Khan

Αυτό που ζητείται από τους χρήστες να γράψουν μαζοχιστικά λήμματα λίγο μετά το μπανάρισμα (στα μουγκά, χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση ή έστω επεξήγηση) σημαντικότατου χρήστη, τι φάση; Ινσέψιο; Γιατί θα πρέπει πραγματικά να είναι μαζοχιστής κανείς για να συνεχίζει να γράφει σε ένα σάιτ που μπανάρει τα καλύτερα μέλη του.

#23
vikar

Αυτό που ζητείται από τους χρήστες να γράψουν μαζοχιστικά λήμματα λίγο μετά το μπανάρισμα (στα μουγκά, χωρίς καμία δημόσια διαβούλευση ή έστω επεξήγηση) σημαντικότατου χρήστη, τι φάση; Ινσέψιο;

Όχι Χάν, εγώ τουλάχιστον δέν το εννοούσα ως «ινσέψιο».

Επίσης: το μπανάρισμα δέν έγινε στα μουγκά και υπήρξε επεξήγηση, τα οποία φάνηκαν στη δραστηριότητα (μπορεί όποιος θέλει ακόμα να το τσεκάρει για γρήγορα στη δραστηριότητα αυτού εδώ του ψευδομέλους). Το μόνο απ' τα επάνω στο οποίο τελικά έχεις δίκιο, είναι οτι έγινε χωρίς δημόσια διαβούλευση.

Και όντως. Όπως και για κανένα απ' τα προηγούμενα μπαναρίσματα δεν έγινε δημόσια διαβούλευση.

Τώρα άν εσύ θεωρείς μαζοχισμό να συνεχίσεις να γράφεις στο σάιτ χωρίς τον Βράσταμαν, αυτό ειναι ασφαλώς δικό σου ζήτημα, το οποίο δέν μ' ενδιαφέρει και ούτε και μου πέφτει βέβαια λόγος να συζητήσω ονλάιν -άν με το καλό βρεθούμε απο κοντά, άλλο θέμα.

Καλή συνέχεια.

#24
Khan

Επίσης καλή συνέχεια.

#25
Khan

ΥΓ. Απλώς για αποφυγή παρεξηγήσεων, το θέμα δεν είναι προσωπικό, αν εγώ ή κάποιος άλλος μπορεί να γράφει χωρίς κάποιον άλλο, το θέμα είναι ο τρόπος λειτουργίας του σάιτ. Έδωσες κάποιες απαντήσεις με τα λινκς, τις οποίες νομίζω ότι μπορεί ο κάθε χρήστης να κρίνει μόνος του. Από εκεί και πέρα δεν υπάρχει λόγος για συζήτηση ούτε αν "βρεθούμε από κοντά" (για ποιο λόγο να βρεθούμε;), ούτε ονλάιν, αφού, όπως είπα, δεν είναι προσωπικό το θέμα.

Και πάλι αντεύχομαι καλή συνέχεια.

#26
soulto

#27
soulto

BDSM οδηγίες για ένα καλό δέσιμο, ή αλλιώς, Ερωτική Επίδεση επί Ελληνικού εδάφους