Και ναινές. Αυτός που λέει ναι, ο νενέκος, ο ναισεολατζής, ο yesman. Δηλαδή ο μειοδότης, ο εθελόδουλος κ.τ.ό. Χρησιμοποιείται ως πολιτικό φαυλιστικό, και έχει μεγάλη πέραση στην περίοδο γύρω από το δημοψήφισμα του Ιουλίου 2015, για να στιγματίσει τους θιασώτες του Ναι. Συνηθέστερα στον πληθυντικό: ναιναίδες, ναινέδες,

Για περισσότερα, βλ. στο άρθρο του Νίκου Σαραντάκου εδώ.

  1. Όλοι αυτοί οι Ναιναίδες που έχουν χεστεί πάνω τους με τα αχαρτογράφητα νερά μετά το ΟΧΙ δεν ήταν οι ίδιοι που μας πρήζανε με το ότι η κρίση είναι ευκαιρία για καινούρια και άγνωστα πράγματα; (Από το Φέισμπουκ).
  2. Οι εθνικοί μας ναιναίδες σκυφτοί, άβουλοι, δειλοί, υπάκουοι πάντα στις εντολές των βόρειων. Ναι λένε αυτοί, ναι λέω και γω σε αυτούς. Ναιναίδες αυτοί, μοιρολάτρισσα εγώ. (Εδώ).
  3. Τι κι αν γέμισε η Αθήνα με αφίσες "ΟΧΙ....για την Δημοκρατία και την Αξιοπρέπεια " ? Τι κι αν αφιονίστηκαν οι ΟΧΙναιδες και οι ΝΑΙναιδες οπαδοί (ουχί φίλαθλοι) και διαδήλωσαν πατώντας την μπανανόφλουδα , σε ξεχωριστές συγκεντρώσεις , ενώ στην ουσία τους ένωνε η πρεμούρα για παραμονή στην ευρωζώνη..."αγνότητας" ? (Εδώ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Ως σλανγκικός ισαποστασάκιας έβαλα από μία πολιτική σλανγκιά για ναι και όχι.

#2
σφυρίζων

Οι νέοι γιεγιέδες.

#3
soulto