Οι ρυτίδες και ζάρες που σχηματίζονται στο πλάι των ματιών. Ο λόγος είναι ότι η επιφάνεια της επιδερμίδας γύρω από τα μάτια κινείται διαρκώς, με την εκφραστική του προσώπου, το γέλιο, την ομιλία. Σχηματίζονται ρυτίδες, επομένως, γύρω από τα μάτια πιο νωρίς από ό,τι στο υπόλοιπο πρόσωπο λόγω της ιδιαίτερης κινητικότητας των μυών σε αυτήν την περιοχή (δες). Το πόδι της χήνας μπορεί να αντιμετωπιστεί με ενυδατικές κρέμες, αλλά και με προϊόντα διατροφής, με μέτρα προστασίας από τον ήλιο, και εντέλει, με μπότοξ. Για περισσότερα βλ. τα παραδείγματα, αλλά και εδώ, εδώ κι εδώ. Προφ λέγεται έτσι επειδή με λίγη φαντασία θυμίζει πόδι χήνας.

Chenopodium ή πόδι της χήνας είναι, τέλος, και το όνομα ενός φυτού (βλ. σύνδεσμο).

Πάσα από το πάλαι ποτέ Δημόσιο Πρόχειρο: Gatzman.

  1. Τούτη η ευφορία προϋποθέτει την υπέρβαση του φόβου του θανάτου, σκέφτηκε μισοκλείνοντας ενστικτωδώς τα μάτια και δαγκώνοντας το κάτω χείλι. Μικρές ζάρες σχηματίστηκαν στην κορυφή της μύτης και στο πλάι των ματιών της, οι λεγόμενες και ποδαράκια χήνας. Αυτή η αγαλλίαση προϋποθέτει τη μετάβαση στο απόλυτο κενό όπου αιωρούνται περιχαρείς οι αστροναύτες μόλις απαλλαγούν από το βάρος του κορμιού τους, ξεπετάχθηκε ευθύς αμέσως η διαγκωνιζόμενη επόμενη σκέψη, ζωγραφίζοντας ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη της. (Σπύρος Γιανναράς, Ο βασιλιάς έρχεται όποτε του καπνίσει, Αθήνα: εκδ. Άγρα, 2015, σ. 28).
  2. Αυτοί είναι οι πέντε καλύτεροι τρόποι να σβήσεις το πόδι της χήνας και τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια! (Εδώ).
  3. Τα πρώτα σημάδια γήρανσης παρουσιάζονται αρχικά στις εξωτερικές άκρες των ματιών, την περιοχή που ονομάζεται «πόδι της χήνας». Πιστεύω λοιπόν πως το σημείο αυτό θέλει πολύ προσοχή. Πολλές γυναίκες ανακαλύπτουν τις πρώτες λεπτές γραμμές σε αυτή την περιοχή πριν από τα 30 τους χρόνια και πριν καν ασχοληθούν με προϊόντα κατά της γήρανσης. Η κακός τρόπος ζωής, η κακή διατροφή, τα χρόνια, τα λάθος καλλυντικά, ο ήλιος, το μολυσμένο περιβάλλον και άλλα συμβάλουν στη δημιουργία ρυτίδων και στην πρόωρη γήρανση του δέρματος. Για να αποφύγετε ή για να μειώσετε τις ρυτίδες στο «πόδι της χήνας» σας προτείνω να ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα μασάζ: α. Να βάζετε κάθε πρωί κρέμα ματιών και να την απλώνετε έως το «πόδι της χήνας». Τους καλοκαιρινούς μήνες προτιμήστε μια κρέμα με δείκτη προστασίας από τον ήλιο. β. Να φοράτε πάντα αντηλιακό – ακόμα και το χειμώνα. γ. Να φοράτε γυαλιά ηλίου και καπέλο όταν είσαστε έξω και ο ήλιος είναι έντονος, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. δ. Προσθέστε στην καθημερινή σας διατροφή βατόμουρα, φράουλες και σμέουρα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά και προστατεύουν το δέρμα από την πρόωρη γήρανση. ε. 2-3 την εβδομάδα, ξεκουράστε το δέρμα κάτω και γύρω από τα μάτια με μάσκες από φέτες αγγουριού ή πατάτας ή με κομπρέσες τσαγιού. Ένας ακόμα τρόπος για να βελτιώσετε το δέρμα στο «πόδι της χήνας» είναι το μασάζ. (Εδώ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
soulto

+5
Άλα τις και μποτέ ο Χάνος!

#2
dryhammer

Αγγλιστί Crow's feet

μήπως φταίει η διατροφή μου;

#3
Khan

Ναι, άμα λάχει και μποτέ!

Ντράι, καραλώλ!