Κατηγορία νησιού που είναι φιλικό και απευθύνεται σε φοιτητές προς πελατεία του. Ενδείκνυται, δηλαδή, για ξεφάντωμα, για όσους θέλουν να επεκτείνουν την εξπήριανς της πενταήμερης της Γ΄ Λυκείου, και δεν είναι τόσο ακριβό όσο τα πιο γκλαμουράτα νησιά, ώστε να μπορεί να το αντέξει η τσέπη ενός φοιτητάμπουρα. Το απόλυτο φοιτητονήσι είναι η Ίος. Επίσης και η Πάρος.

Πολλές φορές βέβαια η κατηγοριοποίηση ενός νησιού ως φοιτητονησιού γίνεται με δαρβινικό τρόπο. Αν ένα νησί δεν έχει να επιδείξει τις απίστευτα ιδιαίτερες φυσικές καλλονές ή πολιτισμικές ιδιαιτερότητες, ή δεν απευθύνεται σε ένα πολύ ειδικό κοινό (αδερφονήσια, τρεντονήσια, ερ-emo-νήσια, αριστερονήσια, αναρχονήσια, κνιτονήσια, ζευγαρονήσια) ή εθνικότητα ξένων τουριστών, τότε για να είναι ανταγωνιστικό διαφημίζει ότι έχει τρελή νυχτερινή ζωή και προσιτές τιμές ώστε να προσελκύσει το φοιτηταριάτο. Στα φοιτητονήσια ξυπνάς το πρωί στις 14.00, τρως πρωινό στις 15.00, πηγαίνεις για πρωινό μπάνιο στις 16.00, τρως μεσημεριανό στις 20.00, κάνεις σιέστα στις 21.00, φτιάχνεσαι στις 23.00, βγαίνεις στις 0.00, τρως βραδινό στις 5.00 και κοιμάσαι για βράδυ στις 8.00. Όταν γυρνάς στην πόλη έχεις πάθει κάτι σαν jet-lag από την αλλαγή ώρας. Στα φοιτητονήσια επίσης ευδοκιμούν αγέλες από μπακούρια, αλλά και μουνόκαμποι από παστάκια.

  1. Δε ξέρω πως ήταν στο φοιτητονήσι αλλά εδώ καφές=6ευρω..! (Εδώ).
  2. Η Ίος έχει αναδειχθεί τελευταία το πιο hot φοιτητονήσι! Ό,τι αναζητάς βρίσκεται εκεί: Κλάμπινγκ; Ναι! Παραλίες με γκομενάκια; Ναι! (Εδώ).
  3. Τωρα για Παρο δεν εχω προσωπικες εμπειριες αλλα απο φιλους που εχουν παει ξερω οτι ειναι κλασικο φοιτητονησι για ξεφαντωμα. (Εδώ).
  4. Πιστευω πως αν το ψαξεις παντου βρισκεις αυτα που θες στις τιμες που αντεχεις.. φοιτητονησι και η ιος!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία