Τα αγαπόνια είναι σωματίδια ή ιόντα αόρατα στον γυμνό οφθαλμό που φέρουν θετικό φορτίο αγάπης και αποτελούν την επιστημονική εξήγηση για το φαινόμενο love is in the έαρ. Τα αγαπόνια τα στέλνουμε όταν αγαπάμε κάποιον πάρα πολύ και με αγάπη τον χαιρετάμε ή του ευχόμαστε. Επίσης, μπορεί ύστερα από τη σχετική επιστημονική παρατήρηση να διαπιστώσουμε ότι υπάρχουν αγαπόνια ολούθε κατά την έκφραση αγάπη ολούθε που καθιέρωσε ο Αύγουστος Κορτώ.

Οι πιο κυνικοί θα θεωρήσουν ότι η ύπαρξη αγαπονίων δεν έχει ακόμη αποδειχθεί επιστημονικώς και μπορεί να αποτελεί ψευδαίσθηση ατόμων πασχόντων από αγαπουλίαση ή που ακολουθούν μια φεϊσμπουκο/τουιτερομανιέρα. Μάλιστα ορισμένοι θεωρούν ότι η έκφραση ανήκει περισσότερο σε ένα χιπστερο-φιλελέ ιδίωμα απάδον προς αριστερούς βαρυψώληδες. Αλλά για να μην το γειώσουμε άλλο, περνάω στα παραδείγματα.

Αυτό

  1. Παρατηρώ ότι αγαπιέται πολύ ο κόσμος φέτος. Αγαπόνια ολούθε. Μόνο εσύ δεν μ'αγαπάς, το Χριστούλη και την Παναγίτσα μου μέσα. (Από Τουίτερ).
  2. Στέλνω αγαπόνια! (Βίβιαν Ευθυμιοπούλου στο Τουίτερ).
  3. Χιλιάδες, εκατομμύρια, τρις έξτρα αγαπόνια για το Σαββατόβραδό και το χριστούγεννό σου άχου τα, άχου τα, γούτσου γούτσου, γκίλι γκίλι τα μωράκια, γκίλι γκίλι τα μωράκια, αααγκού, ααααγκού, γούτου γούτου. (Εδώ).
  4. Τον αποχαιρέτησα από μέσα μου στέλνοντάς του εκατομμύρια αγαπόνια και πήγα προς το γραφείο της όπου κοιμόταν προσωρινά σε υπνόσακο. (Λένα Διβάνη, Εγώ ο Ζάχος Ζάχαρης, Αθήνα: εκδ. Καστανιώτη, 2012).
  5. Τη θεωρία με τα αγαπόνια τη θυμάστε? Ναι, ναι του Κωστή. Τότε που λέτε ήτανε καλοκαίρι. Όσο να 'ναι η ζέστη, η θάλασσα, τα μοχίτα, οι μαργαρίτες τ' αλάφραιναν το κλίμα και με τον Κωστή αναπτύσσαμε τέτοιες θεωρίες, ευχάριστες, γεμάτες αισιοδοξία και αγάπη. Τις λέγαμε ενώ γύρω κελαηδούσαν πουλάκια και πετούσαν αγγελάκια. Καλά ντε μη βαράτε. Είπα να το κάνω λίγο ποιητικό. (Δυο βάνες έχει η ζωή, άνοιξα μια και κάηκα).
  6. Με ένα κύμα από αγαπόνια να σε στοχεύουν γλυκά, σε φιλώ και παίρνω δύναμη... (Εδώ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
soulto

Πάρε +5 αγαπόνια νάχεις, στη χαλεπένσια εποχή που ζάμε.

#2
Khan

<3

#3
dryhammer