Στα καλιαρντά είναι, κατά τον Ηλία Πετρόπουλο (Τα Καλιαρντά, 1971), "το άβγαλτο αγοράκι, που το γυροφέρνει ο κολομπαράς". Ο Πετρόπουλος το ετυμολογεί ως εξής: "Μάλλον προέρχεται από το κοινό κεκ (αγγλικά cake), γιατί το βλέπει σαν γλύκισμα". Αν δεν βρεθεί κάποια πιο ψαγμένη ετυμολογία, θα πρέπει, υποθέτω, να συμβιβαστούμε με αυτήν την ερμηνεία ότι πρόκειται για γουτσισμό εκ των αγγλικών, ένα γκέι αντίστοιχο του παστάκι ένα πράμα.

Εξκιούζμι τώρα αλλά αβέλω τζαστικό γιατί έχω ραντεβού μ’ ένα κεκ στη παραλία που έχει όλα τα δόντια του. (Αποκατέ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
john_ps

θα μπορούσε να είναι και το lol στην common language της horde απο το World of Warcraft.

#2
vikar

Πειστική και εύλογη η αναγωγή στο cake πάντως. Έχει ενδιαφέρον οτι ακόμα θ' ακούσεις απο παλιούς "κέκ" αντί για "κέικ", και ακόμη κι απο νεότερους θ' ακούσεις "κεκάκι" αντί για "κεϊκάκι".

#3
Khan

Παρεμπιφτού, το κέικ/ κεκ είναι και επίκαιρο σε σχέση με σκάνδαλο που μο(υ)νοπωλεί αυτές τις μέρες τα σκανδαλοθηρικά χεσύντροφα έντυπα, αναφερόμενο στη φετιχιστική πρακτική να λιώνεται ένα κέικ από την πυγή της ερωμένης. Ίσως υπαινίχθηκε αυτήν την πρακτική που διαδόθηκε στην ειδησεογραφία ένας σύσσλανγκος σε κάποιο λήμμα που μιλούσε για cake farting κτλ (κυριολεκτικά αμερικλανιά, αφού νομίζω ότι μόνο στην Αμερική υπάρχει κάτι τέτοιο).

#4
patsis

Αν και δεν κατάλαβα πώς είναι επίκαιρο, ναι, υπάρχει ένας ορισμός που κατέβηκε μετά από συνεννόηση με τον συντάκτη και θα ανέβαινε εμπλουτισμένος/τροποποιημένος. Το λήμμα ήταν "κλάνω κεκ".

Δηλαδή τι συμβαίνει με την φάση αυτή;

#5
Khan

Χαχα. Δεν ήξερα ότι κατέβηκε, ίσως καλά έκανε και κατέβηκε, δεδομένου ότι δεν καταλάβαινες και πολλά από τον ορισμό. Απλώς σε εφημερίδες τύπου (χ)εσπρέσο μιλάνε αυτές τις μέρες για μια (αμερικλάνικη) φετιχιστική πρακτική όπου η ερωμένη λιώνει κέικ/ τούρτα με τα οπίσθιά της. Αυτό. Νομίζω ότι είναι αμερικλάνικου και ελληνοαμερικλάνικου ενδιαφέροντος το θέμα (βλ. cake farting στον γούγλη) που απλώς έτυχε να "παίξει" και στην Ελλάδα λόγω ενός σκανδάλου.

#6
σφυρίζων

Το περί ουγκ ο λόγος +CΚΑΝΔΑΛΟ+

#7
dryhammer

υπάρχει και η εκδοχή (μάλλον ελληνοαμερικάνικης προέλευσης) το κέκι / τα κέκια

#8
Khan

Δίνει μια νέα φετιχιστική διάσταση και στο λήμμα κωλοκαθίστρα.