Θα πει, 'μου την δίνει' ξαφνικά κι αλλάζω στάση (συχνά έρχομαι σε μεγαλύτερη ή μικρότερη ρήξη με την προηγούμενη κατάσταση).
Αυτή η ξαφνική αλλαγή στάσης, μπορεί να συμβαίνει αυθαίρετα (σ.ς.: αντιγιαλομιά), ή μετά από βουνά αδικιών, καταπίεσης κλπ, διότι, ως γνωστόν, στην διαλεκτική η ποσοτική συσσώρευση φέρνει την ποιοτική αλλαγή.
Συνώνυμο (που όμως περικλείει πολλά νεύρα και θυμό): "τα παίρνω στο κρανίο/ γκράνουλο".

  1. Τη βαρεσε στον ενα γιο να τους γραψει ολους στα παπαρια του και να το σκασει. Πηρε πουλο ομως και επεστρεψε με την ουρα στα σκελια...ΕΔΩ
    Ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος που ξαφνικά κάποια άσχετα blogs τους τη βάρεσε να τον παρουσιάσουν ως μισογύνηεδώ
  2. Ωραία όλα αυτά, αλλά έχουν υπολογίσει χωρίς τους Βέλγους που τους τη βάρεσε να γίνουν ανεξάρτητοι και λένε στον Γουλιέλμο πάρε τα κουβαδάκια σου κι άμε να παίξεις αλλού, τη Βρυξέλλα μας δεν θα την πειράξεις! ΕΔΩ

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
vikar

Το τα παίρνω στο κρανίο σημαίνει «νευριάζω», δέν είναι καθόλου συνώνυμο με το μου τη βαράει, λέω.

Επίσης, η αλλαγή στάσης που ακολουθεί το βάρεμα, δέν είναι απαραίτητο να είναι προς το ριζοσπαστικότερο. Θ' άκουγες άνετα πιχί την κουβέντα: «γενικώς τελευταία ακούω τα παλιά του Αντύπα, αλλα σε κάποια φάση χθές μου τη βαράει και βάζω ν' ακούσω Μαρινέλλα».

Τροποποιήθηκε από τη Σ.Ο.
#2
soulto

Το διόρθωσα, σ' ευχαριστώ. Πάντως δεν αναφέρομαι σε "αλλαγή στάσης που ακολουθεί το βάρεμα", όπως λες, αλλά σε ξαφνική αλλαγή στάσης (μπορεί να οφείλεται σε πολλά).