Έτσι λέγανε λόγω χρώματος, τους κατασκευασθέντες στην πάλαι ποτέ Ανατολική Γερμανία συρμούς του Ηλεκτρικού LEW type GI. Η ετυμολογία προέρχεται αν μη τι άλλο από το γνωστό ωδικό πτηνό που με τη σειρά του ετυμολογείται από το λατινικό canariae που προέρχεται από το λατινικό canis που σημαίνει σκύλος.

Οι όμορφοι αστραφτεροί κίτρινοι LEW type GΙ παραδόθηκαν στον ΗΣΑΠ την περίοδο 1981-1984 και μεταξύ 1984-1985 επιστράφηκαν στο σύνολο τους στο μετρό του Ανατολικού Βερολίνου. Οι LEW type GI που πέρασαν από τον Ηλεκτρικό, μετά από χρόνια χρήσης στο μετρό του Βερολίνου στάλθηκαν τελικά (εξορία ;;;) στη Βόρεια Κορέα για χρήση στο μετρό της Πιονγιάνγκ. Οι Γερμανοί τους έλεγαν Gisela.

-Ωραία είναι τα καναρίνια.

-Ναι, είναι πολύ όμορφα πουλάκια!

-Ό,τι να 'ναι... για τους συρμούς του Ηλεκτρικού μιλάω.

Καναρίνι σε διάφορες φάσεις της ζωής του.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
Αναγράμματος

Γιατί τα κράτησε τόσο λίγο ο ΗΣΑΠ;

#2
Bender_

Ίσως ο ΗΣΑΠ τα πήρε για να καλύψει προσωρινές ανάγκες λόγω αυξημένης επιβατικής κίνησης που πιθανών υπήρχαν εκείνη τη περίοδο, γίνονταν κάτι αθλητικοί αγώνες τότε νομίζω... Ίσως όμως τους πήρε για δοκιμές και τελικά δεν του έκαναν. Την περίοδο εκείνη αγόρασε και τους 8ης παραλαβής (του 1983), αυτούς με το μπεζ εσωτερικό που είναι σε χρήση μέχρι σήμερα αλλά τους 9ης παραλαβής LEW που τους απέσυρε γύρω στο 2004 όπως κάλυψαν αμφότεροι το κενό που άφησαν τα καναρίνια.