Το μπέηκον που αν και ψημένο, δεν έχει αποκτήσει καθόλου τραγανότητα και παραμένει μαλακό.

Η προέλευση της συνταγής αυτής χάνεται στα καπή της Αμερικανικής Δύσης του 19ου αιώνα. Εκεί λόγω των συνθηκών ζωής που οδηγούσαν στην απώλεια των δοντιών, αναγκαζόντουσαν να καινοτομούν στις μεθόδους ψησίματος του παραδοσιακού και εύγευστου εδέσματος.

- Μικρέ, πκιάσε μια φασόλια με λαρδί και μιά κότον μπέηκον!
- Ότι πει ο παππούς που είναι πελάτης με τα ούλα του!
- Αν ήμουν 10 χρόνια νεότερος θα στις έβρεχα τσακάλι...
- Αν ήσουν 10 χρόνια νεότερος θα ετρωγες και τραγανό μπέηκον!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε