(Στέγνωσε στην απλώστρα του ΔΠ όπου το είχα κρεμάσει. Δεν το άγγιξε ψυχή, προφ το νόμιζαν κατουρημένο ή τίποτα χειρότερο. Το βάζω λοιπόν στο συρτάρι ιδίαις χερσίν, αν μου επιτρέπεται η χυδαιολογία).

Στην έκφραση έγινε σώβρακο, που στο γούγλη τη βρίσκω σε αυτοκινητομοτοσυκλετιστικό περιβάλλον (στο οποίο λένε διάφορα μα δε νογάω την τύφλα μου ο άσχετος) έχει την έννοια του λασκαρισμένου, χαλαρού εξαρτήματος όπως αναρτήσεις κλπ, αλλά και του τρακαρισμένου οχήματος.

Γενικότερα, σώβρακο μπορεί επίσης να γίνει και μία συζήτηση όταν ξεφεύγει και πλατειάζει υπερβολικά, βλ. τελευταίο παράδειγμα. Όπως έλεγα και στο δουπού, άκουσα την έκφραση άπαξ σε μη οτο-μότο κουβέντα στην οποία δεν συμμετείχα, αλλά ήμανε απρόσεχτος και είχα κατεβάσει και τις ρακές μου οπότε έχασα το όλο πλαίσιο. Αργότερα, ο ένας εκ των συζητητών μου διευκρίνισε πως χοντρικά σημαίνει κάτι λίγο-πολύ ξεφτιλισμένο, ξεχειλωμένο, για τον πασαένα με δυό λόγια, όπως τεκμηριώνεται από το 4ο παράδειγμα.

Αυτά. Φανέλες να πα να βρείτε μόνοι σας, α μα πιά.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ σημερα το ενος μηνα ASTRA CABRIO BERTONE 2002 του αδερφου μου εγινε σωβρακο. Από μια χαζη παρανομη αναστροφη μια γρια παρολο που είχε 10 μετρα να τον αποφυγει επεσε πανω του με πολλα και η ζημια είναι μεγαλη.

κάνε λίγο πιο γρήγορη την απόσβεση επαναφοράς πίσω (1-2 κλικ ή 1/4 με 1/2 μισή στροφή έξω). [...] Νομιζω η επαναφορα ειναι 1/2 μεσα...να την ανοιξω εντελως? Σωβρακο εντελως θα γινει!

[...] περιειχε τον εξοπλισμο του τελευταιου rallye 6speed 156hp,που αν θυμασαι ηταν εντελως σωβρακο.Αυτο με τις κοκκινες ζωνες ασφαλειας που δεν ειχε καν κλιματισμο παρα μονο A/C.

[...] δεν θα μπορούσα να είχα αυτοκίνητο που είναι κυρίως για φιγούρα και μόστρα [...] Tι φιγουρα μετα απο 11 χρονια κυκλοφοριας? Στις αρχες ναι συμφωνω αλλα μετα εγινε σωβρακο με 2-3 σε καθε στενο

η μαμά η αλυσίδα είναι άτιμο πραμα!! μέχρι τα 30.000 δεν ήθελε ούτε τέντωμα σε μένα και μετά μεσα σε 5000 έγινε "σώβρακο"

αλλα οσο μαλακωνεις το ελατηριο τοσο θα σφιγεις τις αποσβεσεις για να μην ειναι τελειως σωβρακο

το καναμε σωβρακο το τοπικ

Όλα από το νέτι.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε