Το άτομο που έχει προσληφθεί απο νυχτερινό κέντρο για να θεωρείται ως (περιστασιακά) υπέυθυνο. Σε περίπτωση ελέγχου απο την αστυνομία, πάει στο αυτόφωρο.

- Και αν έρθει η αστυνομία τι γίνεται;
- Κάθε μαγαζί έχει και τον αυτοφωράκια του... Μην ανησυχείς...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Aviator 87

Η λέξη ανήκει στην ορολογία των νυχτερινών κέντρων και χρησιμοποιείται πολύ συχνά στον κόσμο της νύχτας.

#2
Γιώργος Ζάκκης

Και ουχί μόνον εις τον κόσμο της νυκτός! Ο μέγας Κουρής, μεγαλοεκδότης άλλωστε, διέθετε εις παλαιοτέρας εποχάς 3 τον αριθμόν αυτοφωράκηδαι οι οποίοι δε προλάβαιναν λόγω των αλλεπάλληλων μηνύσεων! Αυτά εν καιρώ ασέμνων φωτό της Δήμητρας Λιάνη.

#3
soulto

Πώς είναι στα αγγλικά ο "αυτοφωράκιας";

#4
σφυρίζων

Θα έλεγα fall guy, που όμως έχει ευρύτερη σημασία

#5
σφυρίζων

Η και frontman

#6
soulto

:-)

#7
Khan

Ειδικότερα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγόρησε εκ νέου τον πρώην πρωθυπουργό ότι επέλεξε τις εκλογές γιατί «κουράστηκε, θέλει να φύγει, δεν μπορεί, δεν το αντέχει» και πρόσθεσε: «Επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει, διότι όταν λέει αυτοδύναμος που δεν μπορεί και όταν λέει μόνο με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλο σημαίνει ότι αυτός μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση. Γιατί σκέφτεται ίσως, σου λέει '40 χρονών είμαι, να πάω εγώ τώρα να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη, να περάσουν 1-2 χρόνια, να' ρθει κάποιος άλλος, να βρούμε τον αυτοφωράκια που θα τον βάλουμε μπροστά, να τον πάρουνε μέσα».

Εδώ

#8
Khan

Και η απάντηση:

«Δεν τον θέλω ούτε για αυτοφωράκια, ούτε για συνεργάτη. Οι βαρώνοι του κόμματός του τον θέλουν για αυτοφωράκια της ήττας», είπε ο κύριος Τσίπρας μιλώντας από τα Χανιά όπου περιοδεύει. (Εδώ).