Το φανταστικό φάρμακο που παίρνει κάποιος για να αντιμετωπίσει προβλήματα που του προκύπτουν, τα οποία δεν εκτιμώνται ως πολύ σοβαρά από τον ίδιο ή από αυτόν που του προτείνει να το πάρει.

- Η προϊσταμένη μου, μου έχει σπάσει τα νεύρα, με έχει στο τρέξιμο συνέχεια.
- Κοίτα, μόλις σου ξαναπεί κάτι, πάρε μια γραψαρχιδίνη! Αν σου ξαναπεί, πάρε άλλη μία γραψαρχιδίνη και θα σου περάσει σίγουρα!

Για τα μην τα τραβάτε! (από Vrastaman, 10/10/08)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
didikong

η ουσία αυτή κυκλοφορεί και σε διεθνή συσκευασία με το όνομα Grapsarchidin

#2
iron

Αυτό εντοπίστηκε σε γραφείο δημοσίου υπαλλήλου. Εργατικού, όσο ξέρω, ναι, υπάρχουν και τέτοιοι. Και ένα σχόλιο περί ορθογραφίας: τι εννοεί ο ποιητής: 'που τα περνούν' ή 'που τα παίρνουν' (οπότε ανορθόγραφο); Ιδού η απορία.

#3
iron

Σύμφωνα με το κείμενο της διαφήμισης, η γραψαρχιδίνη είναι αντίδοτο στην πρηξαρχιδίνη. Βλ. εικόνα αρ. 2.

#4
poniroskylo

ironick, μεγάλη ανακάλυψη. Έτσι προοδεύει η επιστήμη. Τα βρήκες ή τα έφτιαξες; Έχεις στοκ; Δίνω ένα πόντο εδώ κι ένα πόντο σε τυχαίο δικό σου λήμμα διότι δεν μπορώ να βαθμολογήσω τα πολυμέσα και τα σχόλια.

#5
jorje26

Το σκεύασμα κυκλοφορεί και υπό άλλες εμπορικές ονομασίες, από άλλες φαρμοκευτικές :D

#6
iron

δεν το έφτιαξα, το βρήκα πράγματι στοπ γραφείο ενός φίλου που δουλεύει στο δημόσιο και του το ζήτησα. αλλά και το σταρχιδιαμόλ, πολύ καλό! Πονηρόσκυλο, νομίζω πως έθεσες ένα νέο θέμα σχετικά με την βαθμολόγηση. Για κόπιασε να το αναφέρεις (βλ. αρχική σελίδα) -εκτός αν το έχεις ήδη κάνει, δεν ξέρω, δεν έχω προλάβει να παρακολουθήσω το θέμα, θα ασχοληθώ με αυτό όσον ούπω, που λένε.

#7
jesus

κ ένα βιδεάκι για όσους βλέπουν τιβί μεταμεσονύχτιες ώρες, χωρίς το μούργο στο χέρι.

#8
Cunning Linguist

Γαμώτο, πάνω που έγραψα όλον τον ορισμό ανακάλυψα ότι έχει περαστεί! :ΡΡΡ