(Yβριστικό): ο πολύ άσχημος άντρας.

- Τι κοιτάς ρε ψωλομούρη;!

dick face (από MXΣ, 14/04/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
euripidisk

Σε ένα τέτοιο σάιτ που για να λάβει ένα λήμμα διθυραμβηκές κριτικές πρέπει όπως κ δήποτε να λέει για ψωλομουνοπουτσοαρχιδότριχες, πώς είναι δυνατόν να θάβετε τέτοιο αδαμαντόλημμα; Μέσα σε δύο χρόνια είχε μόνο μια ψήφο κ αυτή ήταν μηδέν!

#2
MXΣ

φίλε Ευριπίδη, μπορεί να είχε πιό πολύ τύχη αν γραφόταν ως:

(Yβριστικό): ο πολύ άσχημος άντρας, σαν να έχει μια ψωλή για μάπα, συνήθως με μεγάλη ή ακανόνιστη μύτη. Σύνθετο από το ψωλή [αρχ. ψωλή γυμνή βάλανος του πέους΄· ψωλ(ή) -άρα] + **μούρη** [μσν. μούρη < ιταλ. (διαλεκτ.) αρσ. murroμουσούδι΄, πληθ. murri που θεωρήθηκε θηλ. εν.· μούρ(η) -άκλα]. Σχετικά αρχιδομούρης, κλειτοριδομούρης αλλά και αλογομούρης.

Παράδειγμα:

- Tι κοιτάς ρερε ψωλομούρη;
- (γειώση) Σε γαμάω με τα μάτια βρε μπάζο!

#3
euripidisk

Ελπίζω να κατάλαβες πως το σχόλιο μου ήταν καθαρά καλαμπουρίστικο :) Σαν λήμμα το θεωρώ πολύ γαμάτο και το έχω ακούσει και χρησιμοποιήσει πολλές φορές. Για τον ορισμό έχεις απόλυτο δίκιο βεβαίως. Απλά έτσι «χάνετε» εντελώς και το λήμμα που δεν φταίει κ σε τίποτις. Γι'αυτό επιχείρησα με αυτήν την «χαριτομενιά» να το ψιλοαναστήσω...

#4
euripidisk

ΥΓ αφού το έγραψες τόσο όμορφο δεν το ανεβάζεις κ σαν πρόσθετο ορισμό να μου φύγει κ εμένα το «παράπονο»; ;-)

#5
Galadriel

Πολλά παλιά λήμματα υπέστησαν πλήγμα όταν άλλαξε το σύστημα της βαθμολογίας από ό,τι μαθαίνω και υποθέτω, τι υποθέτω, είμαι σίγουρη ότι και αυτό το ίδιο.

#6
MXΣ

Βρε Ευριπίδη μου, για καλαμπούρι το πήρα κι εγώ! Όντως υπάρχει ένας θυσαυρός στην σεμνή προιστορία του site! Kαι τα τυχαία μας την θυμίζουν! Δεν θα την βάλω σαν νέο ορισμό ως σεβασμό στο klanidi αλλά και επειδή αν το κάνω once θα πρέπει να το κάνω -ουμε συνέχεια! Εκτός κι αν έτερος ενδιαφέρεται, τότε it is copyright free!

#7
MXΣ

@Mes: για να μαθαίνουμε, πως δηλαδή επιρεάστηκαν τα παλιά λήμματα από την αλλαγή του συστήματος βαθμολογίας;

#8
Galadriel

Αχ μηχέσο μου, είναι παλαιότερη ιστορία και από μένα. Από ό,τι έχω δει εδώ πάντως, παλαιότερα η βαθμολογία είχε άλλη μορφή. Σε κάποιο σημείο ο ντικ αναφέρει πώς ακριβώς έγινε η μετατροπή στη νέα (αυτή που ισχύει ως σήμερα) μορφή και αυτό σημαίνει ότι παλαιότερα λήμματα εμφανίζονται με χαμηλότερη βαθμολογία από τρία (ενώ τρεχόντως έχει παρατηρηθεί ότι πρέπει να είναι εντελώς μάπα κάτι για να πέσει κάτω από τη βάση). Αν πατήσεις το «τυχαία» και σου βγάλει καταχωρήσεις προ 2008 στάνταρ θα καταλάβεις τη διαφορά - ορισμοί που γαμούν έχουν πολύ χαμηλές βαθμολογίες αατα.