...Ο αυνανιζόμενος με τον κλασικό τρόπο, εκτελών παλίνδρομον κίνησιν!...

(Προφανώς νησιώτικο, που συμπλέκει την«τρόμπα» άντλησης νερού από τη βάρκα, που έχει χαρακτηριστική κίνηση, και «μαρίνα» - το μέρος σύναξης σκαφών..)

... -Άστον τον τρόμπα, ρε...
... -Καλά, μ' αυτόν ασχολείσαι; Αυτός είναι τρομπαμαρίνας!!

Τρόμπα Μαρίνα (από panos1962, 07/11/09)

τρόμπα μαρίνα ονομαζόταν παλιά η μπουρού (τηλεβόας) που διέθεταν τα ναυτικά σκάφη (κυρίως του πολεμικού ναυτικού). Δούλευε με αέρα και μάλιστα στα παλιότερα σκάφη, με μία ειδικού τύπου χειροκίνητη τρόμπα. Ως slang, σήμαινε θορυβώδη (φωνακλού) γυναίκα. Αδόκιμα στο αρσενικό (τρομπομαρίνας), τον θορυβώδη άνθρωπο. Με τον καιρό εξελίχτηκε και συγχωνεύτηκε με τον όρο «τρόμπας» που καμία σχέση δεν είχε μέχρι πρότινος. Χρησιμοποιείται ακόμα από λιγοστούς με την αρχική έννοια, ωστόσο ευρύτερα έχει πια τον ορισμό που έδωσε ο black_hawk.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Επισκέπτης

Πιθανώς να υπάρχει και επιρροή του υπαρκτού συνώνυμου αναγεννησιακού όργανου Tromba Marina

http://www.trombamarina.com/

#2
Ο ΑΛΛΟΣ

Έχω αντίθετες πληροφορίες. Η τρόμπα μαρίνα είναι ένα ηχητικό αντικείμενο (στοιχειώδες μουσικό όργανο), αλλά, όσο κι αν η λέξη τρόμπα μάς παραπέμπει σε πνευστά (όπως τρομπέτα, τρομπόνι κλπ.), δεν είναι η μπουρού, είναι έγχορδο. Είναι μια μονόχορδη κατασκευή που βγάζει ένα πολύ δυνατό βόμβο.

#3
Hank

Και άμα αυνανίζεσαι για γυναίκα που την λένε Μαρίνα.

#4
Galadriel

Που γιορτάζει κιόλας, της Αγίας Μαρίνας σήμερα, βοήθειά μας.

#5
gregofot

τρομπα μαρινα στην ''κοινοβαρβαρικη'' που λεγαμε στη σχολη εμποροπλοιαρχων,ειναι το σιφωνι του νεφους,που συνανταμε στη θαλασσα..

#6
σφυρίζων

Παίζει και στον «Μάγα Ανατολικό» του Εμπιερίκου.