Ο καθ' έξιν εκφέρων παπαριές, κατά το κοινώς λεγόμενον μαλακίες. Οι παπαρολόγοι ευδοκιμούν ιδιαιτέρως στην Ελλάδα (ίσως το κλίμα...) και έχουν κατά κύριο λόγο τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

α. Ανήκουν συνήθως στην συμπαθή επαγγελματική τάξη των δικηγόρων. Παπαρολόγοι υπάρχουν και σε άλλες επαγγελματικές τάξεις, αλλά σε μικρότερα νούμερα.

β. Εξ ορισμού το 97,2% των πολιτικών είναι παπαρολόγοι, εικάζεται δε ότι η ιδιότητα του παπαρολόγου προϋπάρχει αυτής του πολιτικού στα εν λόγω υποκείμενα. Μία τελευταία θεωρία υποστηρίζει ότι η εντρύφηση στην παπαρολογία (ακαδημαϊκά ή άλλως) είναι προαπαιτούμενο για την εισαγωγή στην πολιτική.

γ. Για κάποιον άγνωστο μέχρι σήμερα λόγο, πιθανότατα συναφή προς την συνάθροιση διαφόρων ζώων σε συγκεκριμένες περιοχές για πολλαπλασιασμό ή αποδήμηση, συχνάζουν σε τηλεοπτικά studios περί την ογδόη απογευματινή και παπαρολογούν ασυστόλως στα παράθυρα των τηλεοπτικών ειδήσεων, τα οποία παρεμπίπταμπλυ, αποτελούν ναό του νεολληνικού πολιτεύματος της τηλεποπτευομένης δημοκρατίας.

δ. Οι παπαρολόγοι έχουν μεν φυσικούς εχθρούς στο ζωϊκό βασίλειο, αλλά οι τελευταίοι είναι παντελώς ανίσχυροι μπροστά τους, αποδεικνύοντας την ορθότητα του ρητού «η ηλιθιότητα είναι ανίκητη». Τελευταίες μελέτες υποστηρίζουν ότι ως είδος παίζει στα ίσα τις κατσαρίδες για τον τίτλο του μοναδικού επιζώντος της πυρηνικής καταστροφής.

  1. - Είναι έγκριτος νομικός ο κ. Σκορδοπούτσογλου. Καθηγητής του ποινικού δικαίου.
    - Μωρέ μέγας παπαρολόγος είναι γι' αυτό κι έχει χεστεί στο τάλαρο...

  2. - Παιδί μου, σήκω να πας να ψηφίσεις. Μία πήγε η ώρα. Άντε παιδάκι μου.
    - 'Ασε μας ρε μάνα, μ' όλους τους παπαρολόγους, μας έχουν φλομώσει στη μαλακία τόσα χρόνια και χαΐρι δεν είδαμε. - Μη λες έτσι παιδάκι μου. Ο κ. Ξυσταρχιδόπουλος άμανε και βγει θα σε βάλει στο Δήμο παιδάκι μου, να κλείσω κι εγώ τα ματάκια μου ήσυχη... άντε καλό μου εσύ.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία