Λέγεται από γυναίκες, κοριτσάκια και αδελφές. Σημαίνει βρίσκομαι μέσα σε κάτι μαλακό και ζεστό (μην πάει ο νους σας στο πονηρό, είναι υγρό αυτό το τελευταίο), στεγνό, μπορεί να είναι ρούχο, μαξιλάρι, πάπλωμα, κλπ. Γενικά είμαι προστατευμένη από κάθε κακό και νιώθω πάαρα πολύ άνετα. Ωσεκτουτού δεν χρειάζομαι κανέναν. Συνοδεύεται από το τραγούδι εκείνο που έλεγε: I don't want anybody else, when I think about you I touch myself.

επίθετο: χουχουλιάρικο

Καλά, ε; Αυτό που πήρες είναι πολύ χουχουλιάρικο! Θα το φοράς στο σπίτι όλη μέρα και θα χουχουλιάζεις...

το χουχούλιασμα σε ένα ιδανικό κόσμο (από xalikoutis, 10/10/08)Blondie - I touch myself... ;) (από Cunning Linguist, 28/10/08)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
john386

επ δεν λέγεται μόνο από το ασθενές φύλο. Αλλά και από ρομαντικά αγόρια που χρησιμοποιούν το ρήμα «χουχουλιάζω» ως πρόσχημα για να έρθει η φιλενάδα κάτω από το «χουχουλιάρικο» τους πάπλωμα ;)

#2
Hank

Ναι, γίνεται και χουχούλιασμα a deux. Καλέ, αυτή δεν είναι η γκόμενα του Πουτινιάρη;

#3
Επισκέπτης

Συμφωνω, οτι δεν χρησιμοποιειται εν γενει το ρημα και τα παραγωγα του, απο οριτζιναλ αρσενικους

#4
tryager

Ή χουχουλίζω, δεν νομίζω ότι πρέπει να προσδώσουμε εσανς θηλυπρέπειας στο ρήμα μιας και ο ορισμός εδώ είναι πιο κοντά στο χουζουρεύω.

#5
vikar

Είναι επίσης πολύ κοντά στο κουρνιάζω. Το χουχουλίζω το ξέρω μόνο με τη σημασία του λεξικού απ' όσο μπορώ να σκεφτώ, ενώ μ' αυτήν τη σημασία εδώ (έστω και χουχουλιάζω) δέν νομίζω να τό 'χω ακούσει ποτέ.

Δέν δικαιολογείται και τόσο εύκολα η προέλευση μ' αυτήν τη σημασία, πέρα 'π' τ' οτι το να βρεθείς τυλιγμένος σε κάτι τόσο ζεστό, στεγνό και άνετο, είναι ακριβώς ότι θα επιθυμούσες όταν το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι απλά να χουχουλίζεις τα χέρια σου. Παράγωγη σημασία δηλαδή.

#6
Galadriel

Ωωωω τι ωραίο λήμμα ποιο καλό παιδί το ανέβασε... Παίζει να χουχουλιάζεις και στη ζεστή αγκαλίτσα του μέσα γουγουγού καλημέρα σας.

#7
iron

βικ, είσαι ορίτζιναλ αρσενικός ωσεκτουτού (βλ. σχόλιο iwnος).

όσο για την προέλευση το κόβω να είναι από το «κουκούλι». Γιατί εκεί μέσα είσαι (λέει) στα ζεστά και στα απαλά.

#8
iron

ή από τον ήχο που βγάζουν οι δεκαοχτούρες (οι οποίες από κει που ήταν σύμβολο έρωτα για τους ρομαντικούς ή απλώς ένας προσφιλής μεζές για τους γκουρμέ του πάλαι ποτέ, τώρα θεωρούνται ιπτάμενοι αρουραίοι, άρα αν προέρχεται από αυτό η λέξη πρέπει να χρησιμοποιείται από πολύ παλιά)