Το φιλί με γλώσσα. Συνώνυμα: γλωσσόφιλο. Βλέπε και τριπλογλώσσι.

  1. Μην έχεις στο μυαλό σου γαλλικά φιλιά με γλώσσες-μέδουσες. Το 61% των γυναικών προτιμούν ένα φιλί μικρό και γλυκό. «Φίλησέ την απαλά γύρω από το στόμα, το πρόσωπο, το λαιμό και τα αφτιά της» προτείνει η Jennifer Worick, συγγραφέας του «Worst Case Scenario Survival Handbook: Dating and Sex». (απο το διαδίκτυο)

  2. Αν εξαιρεθούν τα «γαλλικά φιλιά» μεταξύ ερωτικών συντρόφων, στη Γαλλία ο χαιρετισμός και ο αποχαιρετισμός συνοδεύονται από τον ελάχιστο αριθμό φιλιών -ένα- ή από τον μέγιστο -δηλαδή τέσσερα. Τώρα, πότε δίνεται το ένα και πότε τα τέσσερα αποτελεί ένα αίνιγμα που μέχρι σήμερα δεν κατέστη δυνατό να βρει τη λύση του. (απο το διαδίκτυο)

Περι της του ενλόγω προέλευσης... (Του Κωστή Τζωρτζακάκη) (από vikar, 27/01/11)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Επισκέπτης

pe8kia san to galliko fili en exei

#2
Galadriel

Γιατί το λες και το γαλλικό κλειδί δεν είναι κακό, ανάλογα τι θες να κάνεις (άμα θες να σφίξεις κανα παξιμάδι που λέει ο λόγος).

#3
ΝΤΙΝΟΣ

Στο Παρίσι των φοιτητικών μου χρόνων ήταν 4 φιλιά. Στην Κυανή Ακτή ήταν 3, Στη Νορμανδία ήταν 1. Στην υπόλοιπη Γαλλία 2, και πάει λέ(γ)οντας. Μπορώ και να το αναπτύξω το θέμα, αν και πολλά θα'χουν αλλάξει πια. Πάνε 50 χρόνια.

#4
vikar

Το στριπάκι της φωτό, παρμένο απο τον Πολύ Κλειστό Κύκλο (ρίξτε μιά ματιά, έχει θέμα).

#5
patsis

Και το γαλλικό φιλέτο δεν είναι άσχημο. Χα-χα καλό εεε;