Καυγάς, συμπλοκή, ξύλο. Λέγεται για καυγάδες στους οποίους χώνονται πολλοί και επικρατεί μεγάλη σύγχυση. Χέρια, πόδια φεύγουν προς όλες τις κατευθύνσεις αλλά -και είναι σημαντικό αυτό- συνήθως δεν βρίσκουν στόχο. Διότι η κλωτσοπατινάδα είναι ένας καυγάς όπου γίνεται απίστευτη φασαρία αλλά, τελικά, μικρή ζημιά. Έτσι, η λέξη χρησιμοποιείται κυρίως ειρωνικά.

Μεταφορικά, λέγεται και για φραστικούς διαξιφισμούς έντονους μεν αλλά χωρίς ουσία, όπου οι απ' έξω εντυπωσιάζονται χωρίς να καταλαβαίνουν ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα.

  1. Μπορεί να δοθήκαν αμοιβαίες εξηγήσεις αμέσως μετά την... κλωτσοπατινάδα στη φυσούνα του γηπέδου της Τούμπας, όμως το επεισόδιο Κονσεϊσάο-Νικοπολίδη θα έχει και συνέχεια. (Από αθλητικό site)

  2. Ας είμαστε ειλικρινείς. Εμείς οι άνδρες έχουμε, κατά βάση, πολύ απλά γούστα, σε ότι αφορά στο τι βλέπουμε στη τηλεόραση. Ταινίες δράσης, ποδόσφαιρο, καμιά τσοντούλα και φυσικά κλωτσομπουνίδι. Σε όλες τις μορφές του. Boxing, Tae kwon Do, MuaiTai και φυσικά Κ-1 και Κ-1 mma. Όπου mma σημαίνει mixed martial arts. Σε απλά ελληνικά κλωτσοπατινάδα μέχρι τελικής πτώσης ή επί το αρχαιότερο, «παγκράτιο». (Από blog)

  3. Επιτέλους! Είδα έναν ποδοσφαιρικό αγώνα και τον φχαριστήθηκα. Όχι τόσο για το επίπεδο της μπάλας που παίχτηκε όσο γι’ αυτά που ακολούθησαν μετά τη λήξη του αγώνα. Οι ποδοσφαιριστές πλακώθηκαν στο ξύλο. Σύρραξη, μπουνίδι άγριο και κυνηγητό, σφαλιάρα που πήγε σύννεφο ... Μ’ άρεσε η κλωτσοπατινάδα, γιατί μου θύμισε κάτι που είχα ολωσδιόλου ξεχάσει: ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι τελικά. (Από blog)

  4. Μπουρδουκλωνόμαστε όλο και περισσότερο στην δημόσια κλωτσοπατινάδα των υπέρλαμπρων αστέρων Θέμου και Μάκη με τα παχιά τα λόγια και τα ακόμη παχύτερα πορτοφόλια, που έχουν μεγάλη σχέση με την show business και την επιχειρηματικότητα και λιγότερη με την δημοσιογραφία και ξεχνάμε ποιο είναι πραγματικά το ζητούμενο πλέον. (Από το reporter.gr)

Κλωτσοπατινάζ. (από Galadriel, 25/02/09)Άστο κάτω αυτό ρε. (από Galadriel, 25/02/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία