Είναι ο ανυπόφορος τραγουδιστής που όμως επιμένει να τραγουδάει, όπως ακριβώς ο διάσημος Γαλάτης βάρδος Κακοφωνίξ στα κόμικ του Αστερίξ. Συνήθως πρόκειται περί καλαμπόρτζη με υπερβολική εμπιστοσύνη στο ανύπαρκτο ταλέντο του και με φυσική έφεση στις φάλτσες νότες και στα μικρομόρια ανάμεσα στους δυτικούς μουσικούς τόνους.

Σε πιο επαγγελματικά επίπεδα, Κακοφωνίξ μπορεί να χαρακτηριστεί και κάποιος με κακή τεχνική στο τραγούδι ή με έλλειψη μουσικότητας, χωρίς απαραιτήτως να είναι φάλτσος.

Σχετικά λήμματα: εκτελώ, Μαρία Κάβλας, από φωνή μουνί κι από μουνί φωνάρα.

  1. - Βρέεεχει φωτιάααα στη στράαατα μουουου...!
    - Σταμάτα Κακοφωνίξ γιατί προβλέπω να βρέχει και ντομάτες!

  2. (Στη Λυρική Σκηνή, έξω από την αίθουσα οπού γίνεται ακρόαση)
    - Ρε τι Κακοφωνίξ είναι αυτός που τραγουδάει μέσα; - Μια ψωνάρα είναι, ένα εξάμηνο τραγούδι έκανε και ήρθε να πάρει και δουλειά!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
acg

Υποσύνολο της ανωτέρω κατηγορίας καλλιτεχνών (λέμε τώρα) είναι και οι περιγραφόμενες ως από φωνή μουνί κι από μουνί φωνάρα, οι οποίες μπορεί ακουστικά να μας ταλαιπωρούν, οπτικά όμως...

#2
Cunning Linguist

Σωστά, αλλά το Κακοφωνίξ το χρησιμοποιούμε μόνο για άντρες, ενώ τα από φωνή μουνί κι από μουνί φωνάρα και Μαρία Κάβλας μόνο για γυναίκες! :)

#3
rigo21

Αν ήταν η ψωλή πουλί θα 'ταν όλοι μουσικοί θα μπορούσαμε να πούμε για τους άντρες κακοποιούς της μουσικής, αλλά αυτό είναι κάπως γενικό

#4
jesus

γιατί μόνο άντρες;;; δες εδώ

#5
poniroskylo