Λέξη, χρησιμοποιούμενη πάντα σε πληθυντικό αριθμό την καλοκαιρινή περίοδο, η οποία και επισήμως ξεκινά από τότε που το Star Channel αρχιζει να δειχνει ρεπορταζ για κώλους. Χαρακτηρίζει γυναίκες, ξαπλωμένες μπρούμυτα οι οποίες αφού αλείψουν με δυο μπουκάλια Carotten τους ποπούς τους λιάζονται στο πιο κεντρικό σημείο της παραλίας. Αποτέλεσμα της δραστηριότητας αυτής είναι να προκαλούνται μικροατυχήματα μεταξύ των θαμώνων της ακτής: άλλοι τραυματίζονται από μπαλάκι ρακετίστα που έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του, άλλοι δέχονται επιθέσεις από πετρούλες των οποίων αρχικός προορισμός είναι τα λαδόκωλα, ενώ μέρικοι παθαίνουν μικροεγκαύματα από την καυτή αμμο λόγω της πολύλεπτης παραμονής τους χωρίς παντόφλες, σε κοντινή απόσταση από τον «στόχο», κάτω από τον ήλιο. Πληροφορίες αναφέρουν πως τα λαδόκωλα αποτελούν μέτρο του υπουργείου τουρισμού ώστε να απασχολούνται οι ναυαγοσώστες που κατά τα άλλα δεν κανουν τίποτα και να γεμίζουν οι ιδιωτικές πλάζ. Οι ίδιες πληροφορίες επιβεβαιώνουν πως το μέτρο αυτό δεν προτάθηκε από παρατηρητές της ηλιοθεραπείας της πρώην υπουργού τουρισμού, κ.κ. Φάνης-Πάλης Πετραλιάς.

- Ρε Μπάμπη φέρε και σε μένα να διαβάσω τη μέτροσπορτ, θέλω και εγώ να μάθω για τον Μπαλχιλα Αμαντιντσισβίλι, το μαραντόνα του Ουζμπεκιστάν που θα φέρει ο πρόεδρος.
- Ρε δε κοιτας τα λαδόκωλα καλύτερα, έχω ακόμα να ρίξω μια ματιά στο ρεπορτάζ του Ανδρούτσου Γραβιάς.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
patsis

Τα ρεπορτάζ του Star για τις παραλίες έχουν σταθερό μοτίβο από άποψη μοντάζ: θαλάσσιο σπορ-παιδάκι με κουβαδάκια-κώλος λουομένης, θαλάσσια δραστηριότητα-παιδάκι με καπελάκι και αντιηλιακό στη μύτη-βυζάρες λουομένης, παρέα σε μπιτς-μπαρ-παιδάκι που αγγίζει το νερό-απλωμένος μούναρος με δίδυμη αδερφή κλπ κλπ...

Δεν θυμάμαι τι λέει το σπηκάζ.

#2
PUNKELISD

Φαντάζομαι το σπηκάζ θα λέει κάτι σαν «άδειασε η Αθήνα με τις άδειες του Αυγούστου», «ο υδράργυρος άγγιξε το κόκκινο αυτές τις μέρες», «γεμάτες οι παραλίες για μια σταγόνα δροσιάς» ενώ μου φαίνεται απίθανο να μιλάει για οικονομικά ή πολιτικά ζητήματα, αν και θα 'πρεπε.