Όχι αυτό που μασουλάμε, αυτό που ξηγιόμαστε. Ή, άμα λάχει, μας το ξηγιούνται άλλοι.

Θα του ξηγηθώ αλμυρό φιστίκι είναι μια απειλή εξαιρετικά ασαφής. Μπορεί να είναι μπινελίκια χοντρά, μπορεί να είναι δυο χαστούκες, μπορεί να υπονοώ ότι, μεταφορικά τουλάστιχον, θα του κάνω τον κώλο φινιστρίνι. Γενικά, θέλω να δείξω ότι, αφού κάνω την ξήγα, θα του φύγει η μαγκιά και θα καταλάβει ότι μαλακίες εγώ δεν σηκώνω. Σίγουρα, τέλος πάντων, δεν προδιαθέτει για καλό. Το οποίο είναι λίγο περίεργο γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι που ξέρω εγώ τα αλμυρά φιστίκια τα βρίσκουν νοστιμότατα και μάλιστα λένε ότι άμα αρχίσεις δε σταματάς. Τρέχα γύρευε.

Συντάσσεται πάντα με το ρήμα ξηγιέμαι και πάντα χωρίς άρθρο. Ως προέλευση και ετυμολογία, μπορεί να είναι και μια πλάγια υπόμνηση ότι το αλάτι στις πληγές τσούζει - πώς λέμε τσούζει Σούζη; Και ίσως να έχει σχέση με το φιστίκωμα = γαμήσι (βλ. εδώ) - το οποίο θα έλυνε το γιατί ξηγιόμαστε αλμυρό φιστίκι και όχι, ας πούμε, αλμυρή σαρδέλα. Ή, μπορεί κατά βάθος να πιστεύουμε ότι οι ξηροί καρποί και τα φρούτα γενικότερα έχουν από μόνα τους κάτι το απειλητικό -γιατί μετά το αλμυρό φιστίκι, αν κάποιος πάλι δεν συνετισθεί, θα του εξηγήσουμε και τι εστί βερίκοκο κι αν χρειαστεί θα του δείξουμε και πόσα απίδια βάνει ο σάκος.

  1. Θα γίνει της πόπης και εδώ μέσα για τα ρημάδια τα αυτοκόλλητα. Αντώνη και Μενέλαε, ρε κηδείες κάνατε κόμμα για να μου τα φάτε . Για περάστε από την έκθεση και θα σας ξηγήσω αλμυρό φιστίκι (Από forum)

  2. (Από συζήτηση σε forum για τις σχέσεις και το σεξ)

gambling 1901 gambl: ΔΕΝ ΜΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΛΕΩ ΓΛΥΚΟΛΟΓΑ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ.ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΟΠΩΣ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΠΙΖΗΤΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ,ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΕΙΧΝΩ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ;

expert Γιώργος Ρωμανός: Ή το παίρνεις απόφαση και της κάνεις το χατήρι, ή δεν της το κάνεις και βρίσκεις μία που να της ξηγιέσαι αλμυρό φιστίκι και να γουστάρει. Δεν είναι μόνο οι πράξεις είναι και το θεαθήναι.

  1. Μάλλον πρέπει να τούς ξηγηθούμε αλμυρό φιστίκι απο μόνοι μας, γιατι αν περιμένουμε απ' τη μια να χωνέψουν τους μπακλαβάδες και τα εκ-μεκ οι δικοί μας, κι' απ' την άλλη να γίνουν οι εκλογές στις ηπα, αυτοί θα ζητάνε και τον Παρθενώνα. (Από σχόλιο σε blog - αυτοί είναι οι κάτοικοι του προς Βορράν μικρού γειτονικού κρατιδίου)

  2. Το μόνο που ξέρω (αν δεν τα λέω σωστά τα γεγονότα, διορθώστε με) είναι ότι το 1977 στο Πανεπηστήμιο στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη Χημική σχολή έκαναν κατάληψη κάτι φρίκουλες και ένα βράδυ μπήκαν μπουκάραν μέσα στο κτίριο ΚΝίτες φοιτητές και ΚουΚουΈδες εργάτες με κράνη και καδρόνια και σακατέψανε στο ξύλο τους φρίκουλες και έσπασαν την κατάληψη! Αν έγιναν έτσι τα πράγματα, τότε δεν βλέπω πουθενά το κακό. Ίσα-ίσα νιώθω περήφανος που τα συντρόφια μου τότε ξηγηθήκανε αλμυρό φιστίκι τους διασπαστές-προβοκάτορες-ασφαλίτες και ανυπομονώ πότε θα ξανακάνουμε κάτι τέτοιο! (Από athens.indymedia.org)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
jesus

γράφεις και στην πάπυρος λαρρούς μπριτάννικα;

#2
dimitriosl

Άριστος doggie

#3
Asterix

Όπως μου το έχουν επισημάνει πολλές φορές, «αλμυρό» ονομάζεται το φυστίκι γιατί το πέος απ' την απλυσιά πιάνει τυρίλα (μύκητες και άλλα τέτοια) που το κάνει αλμυρό στη γεύση.

- Axterix, δε πα να το πλύνεις λιγουλάκι γιατί έφαγα ψάρι πριν λίγο και δεν πάει και τυρί. Ασε που είναι αλμυρό και με λιγώνει.

#4
Galadriel

αλμυρόπουτσα; αχαχαχα! Καλώς όρισες στο slang.edu.

#5
GATZMAN

Το... γαμικό (μαγικό με αναγραμματισμό) φίλτρο

#6
joe909

Σχετικό ανέκδοτο: -Μαμά, ο Κωστάκης το πρωί μου έδειξε το πουλάκι του. Ήταν σαν φυστίκι. -Τόσο μικρό; -Όχι, τόσο αλμυρό.