Άλλος ένας ελληνικός ορισμός για τους ομοφυλόφιλους άντρες.

- Πολύ στο σούξουμούξου την έχει την Μαρία ο Μάκης και θα μου την φάει στο τέλος.
- Ποιος μωρέ; ο τσιριμπίμ τσιριμπόμ; Σαν φιλενάδες τα λένε.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
jesus

ορισμός είναι η απόδοση έννοιας σε λέξη κ όχι η λέξη η ίδια. κ δεν νομίζω να χωράει το κατά συνεκδοχή σχήμα με επιτυχημένο τρόπο εδώ

#2
rigo21

Κύριε jesus είστε φιλόλογος;

#3
jesus

τσου

#4
vikar

Είναι αλήθεια οτι κάποια βασικά πραματάκια περι λεξικογραφίας θά'ταν καλό να εξηγούνται κάπου στο σάιτ. Ας το αναλάβει κάποιος που τά'χει έτοιμα κάτι τέτοια (κάποιος φιλόλογος δηλαδή).

Γιατι σίγουρα όλοι θα μπορέσουν εύκολα να καταλάβουν, ακόμα κι'αν δέν έχουν ξανασχοληθεί με τέτοιο μπλαμπλά, τί είναι όρος/λήμμα/λέξη, τί είναι ορισμός κάποιου όρου, τί είναι σημασία κάποιου όρου, τί είναι παράδειγμα κάποιας σημασίας, καθώς και ποιές είναι οι σχέσεις μεταξύ τους και οι διαφορές τους ---αρκεί να τους το εξηγήσει κάποιος μιά δυό φορές.

Θα βοηθήσει και το σάιτ γενικότερα ένα τέτοιο υπόμνημα.

#5
poniroskylo

Εντάξει, συμφωνώ γενικά με την ιδέα του vikar και ο jesus γενικά δίκιο έχει αλλά αυτό που ήθελε να πει ο rigo21 (τσιριμπίμ τσιριμπόμ = ομοφυλόφιλος) το κατάλαβα και, νομίζω, αυτό έχει σημασία. Δεν νομίζω ότι ο ορισμός ήταν επαρκής και γι'αυτό παρακινήθηκα να ανεβάσω έναν διαφορετικό αλλά, πάντως, τον κατάλαβα. Δεν νομίζω ότι χάθηκε ο κόσμος που είπε «άλλος ένας ελληνικός ορισμός» αντί, φαντάζομαι, για «άλλη μια ελληνική λέξη».

#6
jesus

το ότι είναι κατανοητό δεν αναιρεί το λάθος. δε γυρνάω δεξιά-αριστερά στα ποστ για να το παίζω έξυπνος, αλλά η συστηματική σύγχυση διακριτών εννοιών ή των λέξεων που τις φέρουν είναι φθορά της γλώσσας κ παράγει την ασυνεννοησία.
κ επειδή κάνω συχνά σχόλια κ για την ορθογραφία, δεν είναι δύσκολο να βάλει κάποιος το λεξικό στον μοτζίλα κ να γράφει σωστά.
ακόμη, ο περισσότερος κόσμος αδυνατεί να χρησιμοποιήσει σωστά τα κόμματα (φαίνεται, άλλωστε, και στις εκλογές), ακόμα κ σε εύκολες προτάσεις, σε βαθμό που η πρόταση να γίνεται ακατανόητη. αλλά αν αρχίσουμε αυτή την ιστορία, τότε θα πρέπει να πάρουμε πραγματικά δασκαλίστικο ύφος κ ποιος μας σώζει.
όταν, τέλος κάποιος γράφει ορισμό για έναν χαρακτηρισμό προσώπου κ δίνει παράδειγμα 'ο τάσος είναι τέτοιος' ή 'ο φίλος μου ο τάδε είναι τέτοιος', έχει καταφανώς παρανοήσει την έννοια και το σκοπό του παραδείγματος. δε βρίσκω το λόγο γιατί κάποιος που έχει ξεκάθαρες αυτές τις έννοιες να μην το παρατηρήσει.
τα σχόλιά μου δεν έχουν να κάνουν με κακεντρέχεια, εκτός κ μιλάμε για ακραίες περιπτώσεις, αλλά με παρακίνηση για διόρθωση. αντί κάποιος να νομίζει ότι το παίζω δάσκαλος, μπορεί να ανοίξει το λεξικό, να δει αν έχω δίκιο ή άδικο κ να μάθουμε να χρησιμοποιούμε σωστά τις λέξεις κ αυτός κ εγώ.
θξ για την υποστήριξη θείο βικαρ.

#7
poniroskylo

Δεν είπα ότι δεν είχες δίκιο και δεν είπα ότι δεν ήταν λάθος. Το μόνο που είπα ότι δεν χάθηκε ο κόσμος.

#8
jesus

ναι ρε, μια χαρά σε κατάλαβα. απλά, όταν κάτι μπορεί να γίνει σωστά, γιατί να γίνεται λάθος. η απάντηση ήταν στο αν είμαι φιλόλογος, όχι σ'αυτά που έγραψες εσύ;).