Η ανάγκη για παραίτηση από μια εργασία που φθείρει και εξουθενώνει ενώ παράλληλα δεν παρέχει καλές οικονομικές απολαβές. Στόχος: η ανάκτηση δυνάμεων και η πρόσληψη σε μια καλύτερη εργασία. Ο όρος προέρχεται από τη γεωργία και σημαίνει την περίοδο 1 έτους, κατά την οποία δεν καλλιεργείται ένα χωράφι προκειμένου να ξεκουραστεί ώστε να είναι αποδοτικό κατά το επόμενο έτος. Βέβαια, στη σύγχρονη γεωργία, η παροχή λιπασμάτων δίνει τη δυνατότητα για συνεχή αξιοποίηση του χωραφιού χωρίς την ανάγκη για αγρανάπαυση.

- Ρε φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνω σε αυτή τη δουλειά. Ξεφορτώνω από το πρωί ως το βράδυ. Παίρνω ενα μεροκάματο της πλάκας, κάτω από τον μισθό ανειδικεύτου εργάτη, δεν έχω ένσημα και μου συμπεριφέρονται σα να είμαι ζώο. Και να πεις ότι είμαι στον άσο; Παίρνω και κάποια ενοίκια.
- Κοίτα μεγάλε η λύση είναι μία. Παραιτήσου, κάτσε σε αγρανάπαυση λίγο καιρό να χαλαρώσεις κι απ΄τον Σεπτέμβρη που ζητάνε κόσμο οι εταιρείες, θα βρεις τη δουλειά που γουστάρεις. Άλλωστε και πτυχία έχεις και προϋπηρεσία επίσης. Στη δουλεία αυτή που κάνεις, πήγες προσωρινά αφού χρεοκόπησε η εταιρεία σου το Μάρτη. Οπότε δεν την κάνεις από τώρα;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία