Αυτός που είναι σε θέση να λύνει προβλήματα κάθε είδους, και συνήθως τόσο εξωφρενικά, που κάθε άλλος θα παρέλυε από το σοκ ή την αμηχανία μπροστά τους, ο εξαιρετικά ψύχραιμος και αποτελεσματικός. Λέγεται και μίστερ γουλφ ή απλά γουλφ (όχι απαραίτητα σχετικό με τον ημεδαπό χρήστη).

Απο τον ήδη κλασικό ομώνυμο χαρακτήρα του «Παλπ Φίξιον» του Ταραντίνο, παιγμένο απο τον θεό Χάρβεϊ Καϊτέλ.

– Τί έγινε ρε μαλάκα στο εξοχικό σου προχθές; Κάνατε τη μάζωξη που λέγατε;
– Αμέ. Και είχαμε και ντράβαλα.
– Γιατί;
– Είχαμε ρε παιδί μου και καλά το σπίτι δικό μας για πουσουκού, έτσι; Έ, σκάμε Παρασκευή μεσημεράκι, και μέχρι το βραδάκι το είχαμε κάνει μπάχαλο: στα δωμάτια να πηδιούνται αβέρτα, στο σαλόνι άλλοι να σκάνε μπάφους και άλλοι να σνιφάρουν, καί οι δύο τουαλέτες πιασμένες απο αναίσθητους τελειωμένους που είχαν κλειδώσει κι' από πάνω οι γκιόζηδες, ο καθρέφτης θρύμματα απο τους μαλάκες που παίζανε μακριά γαϊδούρα στο χόλ, και γενικά γάμησέ τα κατάσταση σε λέω...
– Τί έγινε ρε μαλάκα; Όλοι τόσο φορτωμένοι ήσασταν;
– Ρε της πουτάνας σε λέω. Και τέλος πάντων, εκεί που παρανοούμε ωραία και καλά –μουσική στη διαπασών στο μεταξύ– πώς κι' άκουσα ρε μαλάκα το τηλέφωνο, ένας θεός ξέρει.
– Τί τηλέφωνο; Ποιος ήταν;
– Οι δικοί μου μαλάκα... Πήραν να πούν ότι θα ερχόντουσαν σε μισή ώρα. – Όχι ρε πούστη!
Γάμησέ τα...
– Και τί έκανες;...
– Ε τί να κάνω; Έπρεπε να τους ξενερώσω όλους το γρηγορότερο. Στο τσακ-μπαμ κλείνω μουσική, δίνω σύρμα και στο αδέρφι, και τους αρχίζουμε όλους στις σφαλιάρες. Μέσα σε δέκα λεπτά τους έχουμε τραβήξει όλους στην παραλία, μαζί και στάφ και ξύδια κι' όλα. Σ' άλλα είκοσι λεπτά έχουμε συμμαζέψει κακήν-κακώς ό,τι προλάβαμε. Αλλά κυριλέ, και τζιτζί να τό 'χαμε το σπίτι πιο ύποπτο θά 'τανε. Εντάξει, κι' οι δικοί δεν ήρθανε νταν σε μισή, οπότε πήραμε και μιά ανάσα.
– Κι' αυτοί στις τουαλέτες;
– Τους πετούσα κουβάδες με νερό απ' το παράθυρο...
– Ο καθρέφτης;
– Το παίξαμε τσακωμένοι με τον καρντάση. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια.
– Κι' αυτοί στα δωμάτια;
– Ε καλά ρε, αυτοί συνέχισαν στην παραλία απτόητοι...
– Καλά, μαλάκα, είσαι και πολύ γούλφ όμως ρε πούστη!
– Δε βαριέσαι, όλα μια συνήθεια είναι...

The real thing (από vikar, 11/06/08)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
poniroskylo

Ρισπέκ. Δεν έχω λόγια. Τρισμέγιστο.

#2
jesus

γράφεις λήμματα με τη μέθοδο στανισλάφσκι θείο;

#3
vikar

Όπα ανηψιέ, μας πιάνεις αδιάβαστους. Και δέν είμαι τώρα για σεργιάνι στο διαδίκτυο...

#4
vikar

(«δεν είμαι για σεργιάνι» και παπαριές...) Ρε πολύ έξυπνος δε μας βγήκες εσύ για το σόι;... Και τά'λεγα εγώ του Σήφη για τη Μαιρούλα του...

#5
Cunning Linguist

Ρε παιδιά, δεν κάνουμε καθόλου κράτει στην έκταση ορισμών και παραδειγμάτων; Εδώ ο κόσμος έρχεται να γουστάρει, όχι να διαβάσει διατριβές...

#6
jesus

μη σεργιανάς θείο, παραμονεύουν μαχαιριές κ τηλεκαννιβαλισμός.
ο καϊτέλ παίζει με τη μέθοδο στανισλάφσκι, κ νομίζω ότι έχει πει ότι είναι από τους ελάχιστους πλέον. μάλλον είμαι ο μόνος που ξέρει αυτήν την άχρηστη πληροφορία.
λίγα τα λόγια σου για τη μαμά. ο κρίνος ήταν καλό παιδι (το ανέκδοτο το ξέρεις;).

#7
vikar

Προς τον αγαπητό Λείκτη (και όχι μόνο):

Απο τότε που άνοιξε (και έκλεισε) η συζήτηση για την αλλαγή της βαθμολόγησης, προσεγγίζουμε όλο και περισσότερο το να θέσουμε το ζήτημα ταυτότητας του χώρου. Ίσως τελικά να ήταν κακή ιδέα αυτό που ανάφερα αλλού, να στήσουμε δηλαδή κάνα εσωτερικό φορουμάκι. Ίσως θά'ταν καλύτερα να αφήσουμε το πράμα να κυλήσει χωρίς πολλή πολλή ενδοσκόπηση, να δούμε προς τα πού θα πάει απο μόνο του.

Αυτό ως απλή μετα-σκέψη.

Για να το κρατήσω στο επίπεδο που το έθεσες όμως, κοίτα, απο τη στιγμή που επιτρέπει το σύστημα να ανεβάζουμε και πολυμέσα -πράγμα που δυνητικά αυξάνει τη διάρκεια «ανάγνωσης» ενός λήμματος εκθετικά- το πράμα αρχίζει να απέχει πολύ απο το πνεύμα ενός λεξικού. Το πράμα ξεφεύγει και απο τα στάνταρ του Πετρόπουλου. Το πράμα γενικώς ξεφεύγει. Ίσως απλά να προσεγγίζει το πνεύμα ενός εγκυκλοπαιδικού λεξικού. Τελοσπάντων, δέ ξέρω τί κάνει, και δέ θέλω να πετάω και πατάτες.

Όπου και να το πηγαίνει όμως, σηκώνει τρελή κουβέντα. Δηλαδή τρελή θεωρία. Και τέτοια πράματα τρών πολύ χρόνο. Και καλύτερα αυτόν το χρόνο να τον αφιερώνω σε αναγνώσεις λημμάτων-πραγματειών στην τελική, παρά να πάω να τσαμπουκαλέψω κάτι στην απαρχή του (την έχω πατήσει πάνω απο μία φορά σε διαδικτυακά εγχειρήματα μ'αυτόν τον τρόπο, δέν είναι οτι θέλω ν'ακούγομαι απόλυτος ή μηδενιστικός ή κι'εγώ δε ξέρω τί).

Φιλικά.

#8
prasas

Κορυφαίος!

#9
poniroskylo

Εφ' όσον φαίνεται να υπάρχει διάθεση για κουβέντα τέτοια, ΟΚ αλλά καλύτερα σ' ένα χαλαρό φόρουμ. Τα σχόλια ας μείνουν ως σχόλια επί των λημμάτων.

#10
vikar

Δίκιο.

#11
Vrastaman

Να ενταχθεί στην καθομιλουμένη!