Η σχισμή που διακρίνεται από το στήθος ή τα οπίσθια μιας γυναίκας.

Τί φοράει πάλι η Ευλαμπία σήμερα ρε Λάκη! Κοίτα έναν κουμπαρά.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Hank

«Θα πέσω σαν δραχμή στην σχισμή πού 'χεις στο στήθος σου», τραγουδούσε ο Φοίβος Δεληβοριάς...

#2
Vrastaman

Φοίβος: χατσιμηχέστης που τον εξιλεώνει όμως το αριστούργημα «Υβρεοπομπη» ;-)

#3
Hank

Ε, ναι, κάνει το παιδί φιλότιμες προσπάθειες να σλανγκίσει!

#4
Ο ΑΛΛΟΣ

Τι είνα' αυτά που λέτε ρε! Ντάξει, μην τσακωθούμε για τραγουδιστές στην ηλικία μας, αλλά και μόνο αυτός ο στίχος με τη δραχμή είναι ερωτικότατη ποίηση, φρονώ.

#5
patsis

Ωραίο λήμμα. Ελαφρώς άσχετο, υπάρχει και η έκφραση-γείωση σε αίολες υποθέσεις κι αν η γιαγιά μου/θεια μου είχε το μουνί στο μέτωπο θά ’ταν κουμπαράς. Στο ίδιο στυλ με την φράση κι αν η γιαγιά μου είχε ρόδες θά ’τανε πατίνι.

Όσο για τον στίχο του Δεληβοριά, επειδή τα κέρματα και τα χαρτονομίσματα είναι σιχαμένα πράματα, όχι (μόνο) από ιδεολογικής άποψης, η εικόνα της επαφής τους με το δέρμα μου φαίνεται ξενερωτική. Αυτά.

#6
allivegp

Τελικά, είναι αίολες ή έωλες;
Το αίολες, δεν υπάρχει (ή μπορεί και να καθιερώθηκε από τη συχνή σύγχυση). Είναι ένα λάθος που το κάνει συχνά ο Καρατζαφύρερ, ο Βελλόπουλος κ.α. ενώ ο Λεβέ το χρησιμοποιούσε σωστά (έωλος=μπαγιάτικος).

#7
vikar

Ο Τριαντάφυλλος ξέρει μόνο έωλος, ενώ ο Μπάμπης τα διακρίνει (έχει και σχόλιο), για το οποίο όμως έχει δεχθεί κριτική. Δείτε στο σχετικό θέμα της Λεξιλογίας.

#8
patsis

Και κάτι μού 'λεγε ότι δεν ήταν και πολύ σωστό το «αίολες». Αλλά δεν πολυπειράζει, σαν σημασία κολλάει, ακόμα κι αν είναι από λεξιλογική παρεξήγηση.

#9
Khan

Χρειάζεται πάντως μια ψυχ-ανάλα στην έκφραση, καθώς αποτελεί κλασσικούρα των φροϋδιστών ότι οι καθηλωμένοι στο πρωκτικό στάδιο είναι πολύ τσιγγούνηδες και αποταμιεύουν και καλούα μανιωδώς. λ.χ.