Κομμουνιστής αγωνιστής που κρεμάστηκε από τους φασίστες (Δεν ξέρω πότε έδρασε, ούτε ποιο είναι το μικρό του όνομα. Αν ξέρει κάποιος ας σχολιάσει). Το παράξενο είναι ότι ενώ θα έπρεπε να είναι ένας εθνικός ήρωας, οι γιαγιούμπες που οι περισσότερες από αυτές είναι βασιλικότερες του βασιλέως και ακροδεξιές, έκαναν το επίθετό του χαρακτηρισμό ενός άτακτου παιδιού.

- Γιαννάκηηηηηηηη!
- Ναι γιαγιά;
- Εσύ μου πήρες το πιεσόμετρο βρε κακαβούτη;

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
rigo21

Για αυτόν τον Κακαβούτη έψαξα στο διαδίκτυο και δεν βρήκα τίποτα, περίεργο γιατί όντως υπήρξε.

#2
Επισκέπτης

Ο Τάσος Κακαβούτης ήταν γεωπόνος από τη Δράμα. Πριν το '40 βρέθηκε και εργαζόταν στην Ερμιόνη Αργολίδας. Ηταν μέλος του ΚΚΕ και στην κατοχή ήταν η ψυχή της Αντίστασης. Αγωνιστής αγνός, ο οποίος φρόντισε να μη πειραχθεί κανένας από τους κατοίκους της δεύτερης πατρίδας του, της Ερμιόνης. Οταν το '44 έφτασαν οι γερμανοτσολιάδες ο Κακαβούτης κατέφυγε στην Υδρα. Ομως οι φασίστες τον συνέλαβαν και βρήκε μαρτυρικό θάνατο στο Κρανίδι.

#3
rigo21

όποιος και να'σαι, χίλια ευχαριστώ ρε φίλε, μου έλυσες μια απορία πολλών ετών.

#4
rigo21

πρέπει επίσης να αναφέρω ότι σαν γιαγιαδίστικη έκφραση μόνο στην Ύδρα το έχω ακούσει, οπότε πιθανότατα αυτό το slang συναντάτε μόνο στην Ύδρα και στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

#5
ασταναπανε

Ο Τάσσος Κακαβούτης γεννήθηκε στις Σέρρες, ήταν όντως γεωπόνος, με υποτροφία στο Μονπελιε της Γαλλίας, παιδί αριστοκρατικής οικογένειας των Σερρών που οργανώθηκε πολύ νεος στην αριστερά της εποχής. Οργάνωσε την αντίσταση στην Αργολίδα, όπου είχε βρεθεί τρόπον τινά διωγμένος από τις Σέρρες λόγω της αριστερής του υπερκινητικότητας. Πριν φύγει από τις Σέρρες παντρεύτηκε (σε πείσμα της τότε νοοτροπίας ενάντια στους πρόσφυγες) μία προσφυγοπούλα από την Πόλη και απέκτησαν μία κόρη. Οντως έχουν γραφτεί ελάχιστα πράγματα για αυτόν αν και η ιστορία του είναι ιδιαίτερα σημαντική. Στην Ερμιόνη όπου έδρασε υπάρχει ως θρύλος και είναι ενδιαφέρον για εμάς τους συγγενείς του να μαθαίνουμε ότι έχει καταγραφεί σαν ανήσυχο πνεύμα και όχι σαν βολεμένος ...

#6
Khan

Θα το χρησιμοποιώ για να επιβραβεύω το παιδί μου άμα δείχνει ανήσυχο πνεύμα.
«Μπράβο ρε Κακαβούτη!».