Παρεΐστικο ερωτικό παιχνίδι, ιδιαίτερα προσφιλές μεταξύ εφήβων.

Στην τυπική μορφή του παιχνιδιού, η παρέα στήνεται κυκλικά γύρω από ένα μπουκάλι, το οποίο περιστρέφουν ένας ένας με τη σειρά. Αυτός ή αυτή που παίζει, οφείλει να φιλήσει όποιον ή όποια θα δείχνει το μπουκάλι αφού σταματήσει να περιστρέφεται.

Σε μεγαλύτερες ηλικίες η μπουκάλα μπορεί να παίζεται και λιγότερο αθώα. Για σκληροπυρηνικές παρέες.

  1. Η χαλάρωση και το ποτό έδωσαν τη θέση τους σε ιδέες παιδικές. Κάποιος έριξε την ιδέα να αναβιώσουν τα παιχνίδια των εφηβικών πάρτι και όλοι συμφώνησαν. «Να παίξουμε μπουκάλα», αυτή ήταν η επαναστατική ιδέα που έπεσε και όλη η παρέα ξέσπασε σε χειροκροτήματα και σε κραυγές επιδοκιμασίας.

Πρώτο ζευγάρι που «κλήρωσε» η μπουκάλα ήταν ο Αχιλλέας και η Νίκη. Δύο άνθρωποι που γνωρίστηκαν εκείνη τη μέρα. Η Νίκη σηκώθηκε με θάρρος και αποφασισμένη να φιλήσει τον Αχιλλέα. Τον βουτάει και κυριολεκτικά έχωσε τη γλώσσα της στο στόμα του [...] (από ιστολόγιο)

  1. Προτιμώ τελικά να τους θυμάμαι όπως ήταν τότε.
    Μικρά σκανδαλιάρικα τομάρια που μέσα στον πανικό που δίνουν τα νιάτα για ζωή αναστατώναμε το σύμπαν γύρω μας απλά και μόνο για να παίξουμε μπουκάλα. (από φόρουμ)

  2. Τα κορίτσια ήταν πολύ κουλ και ακομπλεξάριστα. Τότε σηκώνεται πάνω ο Δημήτρης και ρίχνει την μεγάλη βόμβα της βραδιάς:
    - Παιδιά έχω μια ιδέα. Τι λέτε να παίξουμε μπουκάλα;
    Σκάσαμε στα γέλια.
    - Σιγά μη παίξουμε και τυφλόμυγα, πετάχτηκα εγώ.
    - Δεν κατάλαβες, Σωτήρη. Αντί να φιλιόμαστε θα γαμιόμαστε.
    Μαχαίρι το γέλιο.

(από φόρουμ κι' αυτό)

H Sara Jessica Parker παίζει μπουκάλα και της λαχαίνει η Alanis Morissette (από Khan, 13/08/09)και μετά αρχίσαμε άλλες μπουκάλες... (από BuBis, 18/08/09)Στο 5:47 (απορώ πώς γίνεται να το ξεχάσατε!) (από mafie, 23/04/12)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
acg

Υπαρχει και το «εμεινα μπουκαλα» που σημαινει εμεινα ρεστος, μονος, ή και πήρα τ' αρχίδια μου

#2
vikar

Ναί, το κάλυψε ήδη ο φίλος Εμκρίτ.

#3
Hank

Επίσης, στα αθώα χρόνια που μεγάλωσα, όταν τύχαινε η μπουκάλα μεταξύ αγοριών ή κοριτσιών, τότε κάνανε απλώς χειραψία. Σήμερα, η μπουκάλα μπορεί να γίνει αφορμή να ανακαλύψει κάποιος τον εναλλακτικό εαυτό του, αν κληρώσει μεταξύ αγοριών ή κοριτσιών και κάνουν τελικά το φιλί.

#4
vikar

Όντως για το δεύτερο. Την άποψη αυτή άλλωστε στηρίζει και το κείμενο απ' όπου τσίμπησα και το δεύτερο παράδειγμα...

#5
vikar

Χμμ... Το τρίτο παράδειγμα εννοούσα.

#6
Hank

Λ.χ. σε επεισόδιο του Sex & the City η Carrie-όλα ανακάλυψε τον bisexual εαυτό της παίζοντας μπουκάλα και αναγκαζόμενη να φιλήσει την Morisson, αν θυμάμαι καλά.

#7
iron

δεν θυμάμαι όμως πώς γινόταν και όταν το παίζαμε τότε δεν είχε τύχει ποτέ να φιληθούμε με ομό. περίεργο...

Πυθία παίζατε; (μπλιάξ!) Παίζει ακόμα άραγε;

#8
knasos

Δεν ξέρω για πυθία αλλά ο αναπτήρας είχε πολύ φάση. Κάποιος έκανε μια ερώτηση στα κρυφά σε έναν/μία και εκείνος έπρεπε να δώσει τον αναπτήρα στην «απάντηση». πχ Ποια πιστεύεις ότι έχει τα καλύτερα βυζιά; Τρέχα να δώσεις τον αναπτήρα στη Μαιρούλα. Στο τέλος φυσικά οι ερωτήσεις αποκαλύπτονταν και οι κλασσικές ερωτήσεις «Ποιος/α-σου-αρέσει εδώ μέσα» είχαν μεγάλη επιτυχία ζευγαρώματος. Φάση είχε επίσης το ωραίο όταν σε ρωτούσε τύπος που δε χώνευες: «Τί εννοείς ποιος έχει τον καλύτερο κώλο εδω μέσα; Άστα αυτά που μπερδεύτηκες και παπαριές...»

#9
vikar

Ιρονίκ, όποτε έτυχε και το έπαιξα τόοοοοοτε, κάθε φορά που έδειχνε η μπουκάλα άτομα του ίδιου φύλου, έπεφταν το πολύ μερικά αθώα γέλια, ή και τίποτα: ο ίδιος ή ο επόμενος στη σειρά σβούριζε βιαστικά βιαστικά τη μπουκάλα μέχρι να συμβεί κάτι ενδιαφέρον, πα' να πεί, κάνα ετεροφυλοφιλάκι.

Δηλαδή, όπως περίπου θα το παίζαμε και σήμερα, τηρουμένων των αναλογιών...

#10
allivegp

Με συγχωρούτε, τί ζοριζόμαστε; Δεν είναι προφανές ότι η μπουκάλα θα βάλει να κάνουν χειραψία/δώσουν φιλί/κάνουν σεχ (ανάλογα τί έχει συμφωνήθεί) δυο άτομα που κάθονται το ένα ακριβώς αντιδιαμετρικά το ένα από το άλλο, αφού δεν έχουν επινοηθεί ακόμη μπουκάλια που τσακίζουν στη μέση; Επομένως πού το σασπένς;

#11
Galadriel

Πείτε-μου-ότι-είvαι-κι-άλλοι-που-δεv-έτυχε-vα-παίξουv...

#12
Khan

Ναι, αλλίβε, εγώ ως ο γνήσιος τσάτσος που ήμουν από μικρός έκανα φοβερά σκρην για να πάρω προνομιακή θέση. Αλλά μου έκανε καλό αυτή η εμπειρία, γιατί με βοήθησε και στο μπάσκετ.

#13
vikar

Αλίβ, αυτό που λές δέν παίζει εκατό τα εκατό, εκτός κι' αν η παρέα έχει σχηματίσει τέλειο κύκλο και έχει καρφώσει το μπουκάλι ωστε να στρέφεται ακριβώς γύρω απ' το κέντρο. Πολλές φορές που έπαιζα, τύχαινε να λαχαίνουν ζευγάρια μέχρι και διπλανοί.

#14
patsis

Για σταθείτε ρε παιδιά, η κλήρωση της μπουκάλας έχει δυο φάσεις: Την πρώτη φορά το μπουκάλι δείχνει το πρώτο συμμετέχοντα στο φιλί και μετά, ξαναγυρίζει, για να δείξει το «ταίρι» του. Αν πέσει στον ίδιο ή σε άτομο του ίδιου φύλου ξαναγυρνάει. Έτσι δεν είναι;

#15
vikar

Όπως το παίζαμε εμείς, όχι. Κληρώνονταν στο ζευγάρι τα άτομα που έπεφταν στην ευθεία του μπουκαλιού: το άτομο που έδειχνε ο πάτος τότε, όφειλε να φιλήσει το άτομο που έδειχνε η μύτη.

Όπως το λές βέβαια, είναι πιό αμερόληπτο και πιό λογικό. Αλλα τί να πείς, παιδιά πράμα, πού να ξέραμε απο τέτοια πράματα, δικαιοσύνη λέει και αμεροληψία στον έρωτα... Ύστερα τα μάθαμε αυτά... :-Δ

#16
vikar

Κάτσε, αυτό που μόλις έγραψα έρχεται βέβαια σε αντίφαση με τον ορισμό μου επάνω...

Προσπαθώ όντως τώρα να θυμηθώ πώς ακριβώς το παίζαμε συνήθως. Πάντως όχι όπως λέει ο πάτσις. Γιά βοηθήστε...

#17
BuBis

αυτό που θυμάμαι γω, ήταν η version του παπατζή, με τις δύο συνεχόμενες ριξιές. Μάλιστα γινόταν το come to see, όταν είτε έδειχνε το μποκάλι άτομα του ιδίου φύλου (αχ, αθώες εποχές...), είτε όταν το μπουκάλι έπεφτε στην μέση δύο πιτσιρικάδων, οπότε συχνά μαλώνανε και σμπροχνωνταν για το ποιός θα φιλήσε και ποιός όχι (depending το άτομο που θα φιλιόταν), είτε όταν έπεφτε στο ίδιο άτομο...

Υπάρχει και φυσικά και η version, του αν τύχει σε άτομο του ίδιου φύλου ή στο ίδιο άτομο, να πέφτει αντί γειά φιλί, σφαλιάρα και μάλιστα μπούγιο απ' όλους...

Αχ, αθώα χρόνια... Η μπουκάλα και η μακριά γαιδούρα μας μάθαν πολλά από την ζωή. Τσαταλίνα, ματαλίνα, και στον κώλο σ' μια σωλήνα, πόσα είναι αυτά...

#18
zoef

egw eimai 11 etwn ,exw pai3ei mpoykala kai exw filisei to agori moy ,akoma kai ton megalo moy 3aderfo

#19
Galadriel

Καλά. Αλλά να προσέχεις όταν παίζεις με αυτά τα πράματα γιατί καμιά φορά σκάνε στα μούτρα σου.

#20
gaidouragathos

Εγώ θα πω το άλλο...στη μαμά σου είπες οτι είσαι εδώ;

#21
Galadriel

Ωραία είσαι κι εσύ, σε πείραξε που μπαίνει στο σλανγκ, με την αιμομιξία είσαι χαλαρή αχαχαχ

#23
gaidouragathos

Είναι που αυτή την ιστορία με τον ξάδελφο, την άκουσα τόσες φορές που θεωρώ πια οτι είναι απαραίτητο στάδιο για μια ομαλή πορεία προς την ωριμότητα.

#24
Mr. Cadmus

Μέχρι και το φέισμπουκ το λέει.

#25
mafie

Κάδμε: το φατσοβιβλίο είναι σοφό. Zoef: save mitsos και κάθε πράμα στον καιρό του -λέγανε οι παλιοί.
Όσο για τις ξαδέρφες και τις θείες συστήνω άφοβα την ανάρτηση των λατρεμένων φαλλοκρατών Los Patsolieros.
Υ.Γ. Άμα δε μιλούσα, θά'σκαγα!