Ατάκα που λεγόταν από άνδρες για γυναίκες που φορούσαν κόκκινα ρούχα ή αποχρώσεων του κόκκινου με στόχο να ξυπνήσουν τη γυναικεία κοκεταρία και να εισπράξουν κάποιο χαμόγελο, ή να προσπαθήσουν να ξεκινήσουν κάποια κατάσταση.

Υπήρχε βέβαια και η extended εκδοχή: Φωτιά στα κόκκινα και εγώ ο πυροσβέστης , με σαφέστατο σεξουαλικό υπονοούμενο. Βέβαια εδώ ελλόχευε ο κίνδυνος να εισπράξουν ως απάντηση την εξής ατάκα: Και τη σωλήνα να τη βάλεις στον κώλο σου, ατάκα που συνήθως αποθαρρύνει τον άνδρα για οποιαδήποτε συνέχεια και τον τρέπει σε φυγή.

Η ρήση συνδέεται με το γεγονός πως, το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το πάθος και τον έρωτα, με αποτέλεσμα, όταν μιλάς για φωτιά στα κόκκινα, να υπονοείς ότι φλέγεσαι από έρωτα, εκρηκτικό πάθος, κλπ.

Η extended version βέβαια («και εγώ ο πυροσβέστης»), εμφανίζει τον ξεχωριστό ρόλο που έχει ο άντρας που εκφωνεί την ατάκα αυτή στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η λέξη πυροσβέστης υποδηλώνει τον επιβήτορα λόγω αναλογιών σχηματος πέους-κάνουλας, λόγω καιριότητος ρόλου σε αυτές τις 2 πυρκαγιές που παίζουν το πέος και η κάνουλα και λόγω της ομοιότητας που παρουσιάζουν το νερό με το σπέρμα (υγρά, σβήνουν πυρκαγιές).

Στην extended version ο άνδρας δεν δηλώνει απλά πυροσβέστης (επιβήτωρ). Δηλώνει πως είναι ο μοναδικός για την περίπτωση («και εγώ ο πυροσβέστης»). Είναι ίσως η ματαιοδοξία του που τον ωθεί να το πει μαζί με την ανάγκη για επιβεβαίωση του ανδρισμού του. Και είναι τόσο γειωτικό γι' αυτόν να ακούσει τη φράση: «και τη σωλήνα να τη βάλεις στον κώλο σου». Ατάκα που υποδηλώνει πως η τύπισσα έχει αποκωδικοποιήσει το υπονοούμενο (του λέει: «βάλε τη σωλήνα στον κώλο σου») και απροκάλυπτα του κουρελιάζει και ανάγκη για επιβεβαίωση και ματαιοδοξία. Τον λέει άχρηστο και το στυλ της είναι πολύ δυναμικό σε σχέση με την εικόνα του αδύναμου φύλου που μπορεί ο άλλος να έχει στο μυαλό του. Αυτό τον τρέπει σε φυγή.

Τύπισσα ντυμένη κατακόκκινα, σκάει μύτη ντάλα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Έντονα προκλητική και λουσάτη. Μια κατακόκκινη γαζέλα που για πολλούς θα πρέπει να βγήκε να βοσκήσει στα λιβάδια του κέντρου.
Ένα χαζοτεκνό που την κόβει, στο σωστό για αυτόν timing της πετάει τη φράση:
- Μάνα μου, φωτιά στα κόκκινα και εγώ ο πυροσβέστης.
Η τύπισσα γυρνάει ,τον σκανάρει από πάνω ως κάτω, ψυλλιάζεται τι μέρος του λόγου είναι και, με αποφασιστική φωνή και σε κοντινή απόσταση από αυτόν, του πετάει:
- Kαι μαλάκα μην ξεχάσεις, τη σωλήνα να τη χώσεις στον κώλο σου.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Στην τρίτη φωτογραφία η ρωσίδα ταινίστρια-sex symbol,Μαρία Σαράποβα

#2
acg

Σωστος και τεκμηριωμενος ο παικτης.

#3
idea

Ο επίλογος:
- Φωτιά στα κόκκινα και εγώ ο πυροσβέστης!
- Και η μάνικα στο κώλο σου (όπως ανέφερε ο προλαλήσαντας...),

... και η πληρωμένη απάντησή του!!!

- Ρούφα σκατά μωρή ρουφιάνα!!!

#4
SABRINA

αρσενικες φαντασιες!, σπανιως πουτανα ΜΙΛΑΕΙ ετσι (αλλο κανω, αλλο μιλαω γι αυτο)