Γνωστή ατάκα του χαριτωμένα ευτραφούς συντρόφου του Αστερίξ που, ως γνωστόν, είχε πέσει μικρός στο καζάνι με το μαγικό φίλτρο. Ο εν λόγω κύριος με χόμπυ τα μενίρ, τα αγριογούρουνα και το ξύλο στους Ρωμαίους, όχι απαραίτητα μ' αυτή τη σειρά, χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη ατάκα χτυπώντας παράλληλα το κεφάλι του με δάχτυλο, γεγονός που παράγει τον ήχο «τοκ, τοκ», μη μπορώντας να καταλάβει τους Ρωμαίους εν γένει.

Μετά την πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η ατάκα χρησιμοποιείται από διαφόρους (ανεξαρτήτως σωματικού βάρους και χόμπυ) για να δείξουν ότι δεν κατανοούν τη συμπεριφορά ή τις απόψεις τρίτων.

- ... και πήγανε ρε πούστη μου 3 άτομα να κάνουνε μαγκιά στον Τάσο; Ρε ο Τασούλης έχει 258 νταν και 86 μαύρες ζώνες στο καράτε, στο βαράτε, στο ταβερνόξυλο, στο ακίντο, στο ζίου ζίτσου. Ρε 30 να ήτανε, όχι 3, πάλι θα τους έκανε γκάιντα στο ξύλο ο άλλος.
- Τι να πω... (τοκ, τοκ, τοκ) Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
jesus

δε σου χώνω πόντο ρε @ γιατί μου έγραφες μαλακίες.

#2
Vrastaman

Αφορά την Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία , και όχι εμάς τους έξυπνους με την προ-ιστορική χοληστερόλη!

#3
rigo21

Οι ιταλοί μάλιστα ως γνωστοί χιουμορίστες αιτιολογούν με αυτή τη φράση τα αρχικά SPQR που ήταν στο έμβλημα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Τα αρχικά αυτά στα λατινικά σημαίνουν Senatus PopulusQue Romanorum που σημαίνει «Η γερουσία και ο λαός των Ρωμαίων». Για κάποιους, κυρίως Μιλανέζους και Ναπολιτάνους που θέλουν να πικάρουν τους Ρωμαίους τα αρχικά αυτά βγαίνουν από τη φράση Sono Pazzi Questi Romani (είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι).

#4
iron

ευχαριστούμε rigo21, πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία σου!

#5
GATZMAN

Ατάκα διαχρονικής αξίας

#6
Azargled

γαμάτο, χαχα... είμαι και μεγάλος fan...