Γενικά άγγιχτος σημαίνει άθικτος, απείραχτος, που δεν αγγίχτηκε. Ειδικά στο μπάσκετ, άγγιχτο είναι το καλάθι που μπαίνει χωρίς να ακουμπήσει στεφάνι (και συνοδεύεται και από ένα απολαυστικό χλατς! των διχτυών, δες και χλατσωτό). Εννοείται ότι είναι μαγκιά να βάλεις το καλάθι άγγιχτο και ότι τα καλάθια με ταμπλό είναι για τα παιδάκια...

(από αυτό το blog)
[...]Έπαθα πλάκα, αλλά νόμιζα ότι ήταν απλά κωλόφαρδος. Του ξαναδίνω πάσα, ξαναβαράει από το κέντρο και το στέλνει πάλι μέσα άγγιχτο! Αυτό έγινε συνολικά δέκα φορές, και το σκορ ήταν 20-0.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
jesus

εμείς το λέγαμε άγγιαχτο, χλατσωτό κ χλατσιά.
όχι κ φλούφλικα με το ταμπλώ, μη λέμε μαλακίες τώρα!

#2
Cunning Linguist

Ήθελα νά' ξερα ποιος ηλίθιος βαθμολόγησε τον ορισμό μου ελλιπή και το λήμμα ψιλομπούρδα, και για αυτό το λήμμα και για το χλατσώνω... Ρε φίλε, άλλη δουλειά δεν έχεις από το να μαλακίζεσαι με τις βαθμολογίες;

#3
jesus

...τι να πει κανείς...

#4
vikar

Πρόσεχε φίλε Κάνινγκ, μή μου πάθεις κι' εσύ καμιά τζεσουίτιδα και σε τρέχουμε. Άσ' τα τα παιδιά να παίζουν με τις βαθμολογίες. Παιδιά είναι, ού γαρ οίδασι τί ποιούσι ---το ίδιο θα σου πεί κι' ο προαναφερθείς παθών.

Το «άγγιχτο» δέν το έχω ακούσει ποτέ σε μπασκετικά συμφραζόμενα, εμείς το λέγαμε αθόρυβο (ναί, συνήθως παίζαμε σε μπασκέτες χωρίς διχτάκι και χωρίς χλάτς και λοιπά, γιατι σ' αυτές με το διχτάκι παίζαν πάντα οι του λυκείου κι' ήμασταν και ολίγον τί φλωράκια εδώ που τα λέμε, αλλα τελοσπάντων, όταν μπήκαμε λύκειο το γυρίσαμε σε άλλες φάσεις πιό κουλάτες, ας μήν επεκταθούμε).

Το «άγγιχτος» πρώτη φορά το συνάντησα πρίν κάνα μήνα σε λογοτεχνία (Τσίρκας, τον ανάφερα κι' αλλού), και δεύτερη φορά εδώ.

#5
iron

ώπα τσαντίλες ο γλωσσολόγος! Μη χαλιέσαι ντε! κλας μάι πουτς πες τους! Όσο για τον βικάρ που δεν το έχει ξανακούσει, τι να πω, τι να πω... θα με σαλτάρετε απόψε!

#6
Cunning Linguist

Τζάμπα ψυχοθεραπεία... Σας ευχαριστώ παιδιά! :)

#7
mariahomorfi

ελα μωρε τωωωρα με τισ βαθμολογιεσ
το λεμε και ασαλιωτο^

#8
Fotis Nitsiopoulos

#9
Fixit13

Old school or no school. Έτς.