Τι άραγε θέλει να πει ο ποιητής;
Οι πουτάνες με την ελαστική συνείδηση και την τεχνική του διπλαρώματος και της μπαγαποντιάς έχουν αρκετές πιθανότητες να βρούν το δέκα το καλό και να πήξουν στα φράγκα. Οι ελαφρόμυαλες πάλι, προσεγγίζοντας επιδερμικά τη ζωή, χωρίς να βλέπουν και τόσο ορθολογιστικά τα πράγματα, χωρίς να χολοσκάνε με το παραμικρό και χωρίς να πληγώνονται από τις κακοτοπιές της ζωής, βλέπουν τη ζωή χαλαρά και έτσι μες στην καλή χαρά που είναι μπορεί να πέσουν κι αυτές στα μαλακά. Αντίθετα αρκετές απ αυτές που έχουν αρχές στη ζωή τους και ακαδημαϊκά προσόντα και έχουν μάθει να εκλογικεύουν τα πάντα, δε φαίνεται να έχουν και τόσο πολλές πιθανότητες για οικονομική ευρωστία.

- Καλά δεν μπορώ να το χωνέψω. Η Μαιρούλα, μία τόσο καλλιεργημένη κοπέλα και με τόσα πτυχία πήγε και παντρεύτηκε αυτό τον απένταρο και στη δουλειά της παίρνει τρεις και εξήντα, ενώ η Λίλυ που δεν κατάφερε να τελειώσει το σχολείο και έζησε μια άσωτη ζωή μέχρι τα τριάντα της, κατάφερε και τύλιξε ολόκληρο εφοπλιστή και έχει και περίοπτη θέση στην επιχείρηση του άντρα της.
- Ε, δεν το ξέρεις; Oι πουτάνες κι οι τρελές έχουν τις τύχες τις καλές...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
xaxac

φαίνεται πάντως με μια πρόχειρη ματιά στο λαϊκό πλούτο των παροιμιώνε μας πως ο λαός μας θεωρεί ότι οι πουτάνες χαίρουν μεγάλης τύχης και ευδαιμονίας γενικότερα:

- Να 'χα πουτάνας ριζικό και ακαμάτρας μοίρα
- Ο μουρλός άντρας κι η πουτάνα γυναίκα δεν γερνάνε ποτέ
- Πουτάνας τύχη δε χάνεται

συν την κλασική που μιλά για τη χαρά της πουτάνας που είναι τόσο μεγάλη που αδυνατεί να την κρύψει!

λαϊκή απενοχοποίηση; ζήλια; ποιος ξέρει; άβυσσος!

#2
TOTINA

Η γιαγιά μου όταν έβλεπε κανένα παρτσακλό που πετυχαινε στο γάμο της, έλεγε το εξής αμίμητο «αυτή τό'χει χρυσό και εμείς μπακιρένιο» και φυσικά εννοουσε το αιδοίο του παρτσακλού σε σύγκριση με τα των υπολοίπων γυναικών.

#3
dryhammer

«Πουτάνας κώλος δε γερνά κι άμα γεράσει κλάνει» παροιμία