Η ατάκα παραπέμπει σε δύστροπη γυναίκα που στην προσπάθεια σου για να την κατακτήσεις πρέπει να εφαρμόσεις στρατηγικό σχέδιο και να οπλιστείς με γαϊδουρινή υπομονή. Το αποτέλεσμα του εγχειρήματος χλωμό. Το πιο πιθανό είναι να πάθεις ελεφαντίαση, με την έννοια πως θα σου πρήξει τα αρχίδια με την παραξενιά και με την ιδιοτροπία της.
Συνήθως πρόκειται για μυξοπαρθένα, για γυναίκα που 'χει μεγάλη γνώμη για τον εαυτό της και την αξία της, για γυναίκα που κοιτά μόνο την καριέρα της, για γεροντοκόρη και για γυναίκα που 'χει το αιδοίο ταμένο και το θεωρεί άβατο.

Η ατάκα προέρχεται από παρομοίωση της εν λόγω κυρίας με την υψηλότερη κορυφή του όρους Έβερεστ, της οροσειράς των Ιμαλαΐων, που είναι δε και το υψηλότερο σημείο της Γης (8.848 μέτρα). Παρομοιάζεται έτσι η δυσκολία κατάκτησης της εν λόγω γυναίκας με τη δυσκολία αναρρίχησης στην κορυφή των Ιμαλαϊων, λόγω δύσβατου εδάφους, έλλειψης οξυγόνου, δυνατών ανέμων και εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών.

- Ρε 'σύ το χω πάρει πατριωτικά το ζήτημα. Θέλω να τα φτιάξω και να παντρευτώ οπωσδήποτε την Εύα.
- Η Εύα φίλε δεν πέφτει με τίποτα. Ωραία και στιλάτη, παρά τα καβατζωμένα τριανταπέντε της. Αλλά φίλε, δε στο συνιστώ. Θα σπάσεις τα μούτρα σου. - Γιατί;
- Γιατί, αυτή φίλε δεν είναι για οικογένεια. Γι' αυτή φίλε, δε μετράει τίποτα άλλο πέρα από την καριέρα της. Άστα... η τύπισσα είναι πιο άπαρτη κι απ' την κορυφή των Ιμαλαΐων.

Ορος Εβερεστ (από GATZMAN, 10/09/08)Κι αυτό Εβερεστ είναι  (από GATZMAN, 10/09/08)Ο Αλεξαντράκης σκέπτεται πως η Καρέζη είναι πιο άπαρτη κι απ\' την κορυφή των Ιμαλαϊων (από GATZMAN, 10/09/08)

Βλ. και σχετικό λήμμα αγαμήτου και απάρτου (γωνία)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Η έκφραση αυτή βλάζει τον Σερ Εντμοντ Χιλλαρυ που κρύβεται μέσα μου!