Αν θέλουμε να αναφερθούμε στο σχετικό με τη λέξη ψιλά οξύ, θα πρέπει να μιλήσουμε για το ψιλικό οξύ, γιατί όπως κάθε οξύ έτσι κι αυτό προκύπτει από τη συνένωση της λέξης που το χαρακτηρίζει (ψιλά) και της κατάληξης ικο. (π.χ: όπως στο θείο αντιστοιχεί το θειικό οξύ, στο υδροχλώριο το υδροχλωρικό οξύ, κλπ)

Η λέξη ψιλά παραπέμπει στα χρήματα. Η λέξη χρήματα είναι άμεσα αλληλένδετη με τις έννοιες: μαρούλι, μαϊντανό, μπαγιόκο, καύσιμο κλπ Το ψιλικό οξύ εκφράζει την αγοραστική δύναμη του χρήματος.

Το ψιλικό οξύ είναι το απαραίτητο καύσιμο που χρειάζεται να δράσει στο θάλαμο αντίδρασης του πορτοφολιού για την απόκτηση προϊόντων και υπηρεσιών και τη βελτίωση του χρηματοκρίτη, του βιοτικού επιπέδου των ατόμων και των κοινωνιών και παράγεται από τη συμβολή του ανθρώπινου παράγοντα στο ίδιο πεδίο. Αφθονεί στους σκαφάτους και στους λοιπούς φραγκάτους Δεν κατανέμεται δίκαια με αποτέλεσμα να έχει τη μέγιστη συμβολή στη διαστρωμάτωση της κοινωνίας, και να συμβάλλει στη διατήρηση της συνύπαρξης της γενιάς των 700 ευρώ, με τη γενιά των 700 εκατομμυρίων ευρώ. Το ψιλικό οξύ, αποτελεί τη βασικότερη ίσως «αξία» στην κοινωνία, αποτελεί την κύρια αιτία πολέμων και τον κύριο παράγοντα σε θέματα διαφθοράς και εγκληματικότητας. Η ορθολογιστική δε αξιοποίηση του μπορεί να συμβάλλει στο γενικότερο καλό της κοινωνίας.

1.

Πατέρας ρωτάει το γιο του που σπουδάζει χημικός.
-Τι διαβάζεις με τις ώρες εκεί μέσα;
-Μελετώ τους τρόπους παραγωγής και αξιοποίησης των οξέων. -Αχ γιε μου. Το μόνο οξύ που δε βρίσκεται στα βιβλία σου, είναι το ψιλικό, το οποίο είναι το πλέον απαραίτητο. Είναι το μόνο που δε θα διδάξεις. Και ο τρόπος για να το παράγεις περνάει μέσα από τη διδασκαλία όλων των άλλων που θα διδάξεις μελλοντικά στους μαθητές σου.

  1. ….Όποιος έχει ψιλικό οξύ κερδίζει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.
    http://www.phorum.gr/viewtopic.php;f=14&t=48953

  2. …πες στο μπαμπά να να σταξει λίγο ψιλικό οξύ, γιατί εγώ έμεινα από καύσιμα!
    http://www.greekmeds.gr/forum/index.php;showtopic=5269&pid=35030&mode=threaded&start=

Παραγωγή ψιλικού οξέος (από GATZMAN, 08/10/08)Ψιλικό οξύ (από GATZMAN, 08/10/08)Ψιλικό οξύ (από GATZMAN, 08/10/08)Αποθήκη φύλαξης ψιλικού οξέος (από GATZMAN, 08/10/08)Το προηγούμενο μήδι αναφερόταν σε προ ΔΝΤ εποχές (από GATZMAN, 01/07/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία