Η απόκρυψη του ονόματος και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης ενός η περισσοτέρων παραληπτών e-mail από τους άλλους αποδέκτες του ιδίου μηνύματος.

Υβριδική λέξη (τυφλο- + το engreek κόπι). Όρος αδόκιμος προς το παρόν αλλά ευρηματικός. Aποδίδει πιστότερα το αγγλικό πρωτότυπο blind carbon copy (bcc) απ' ό,τι το Ιδιαίτερη Κοινοποίηση (Ιδιαιτ. Κοιν.) που είναι η επίσημη επιλογή της Microsoft στην Ελλάδα και το αφανές αντίγραφο που μια εποχή είχε υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κλίνεται όπως το γλεντοκόπι, το Νευροκόπι και το μυλοκόπι.

- Εντάξει, με φώναζει μέσα η μπιτσάρα και μου λέει «Τι ξέρεις για το θέμα με τις φωτογραφίες που διακινούσε ο κύριος Σκορδομπούτσογλου» και λέω κι εγώ «Κυρία Χατζηκωλάρα μου, δεν ξέρω τίποτα, μα το Θεό» και μου λέει «Εσύ δεν πήρες τίποτα, δηλαδή;» «Όχι» λέω «τίποτα δεν πήρα, να μη σώσω». Και κάνει μια έτσι και βγάζει το μέιλ με τα ξεψώλια που είχε στείλει ο Σκορδομπούτσογλου χτες και μένω μαλάκας διότι, βέβαια, μ' έχει μαζί με όλους τους άλλους ως παραλήπτη. Διότι, σε ενημερώνω, είναι e-tard το άτομο και αντί να μας κάνει τυφλοκόπι μας έβαλε όλους φόρα παρτίδα κοινοποίηση και άντε τώρα βγάλε άκρη στο πειθαρχικό γαμώ τον Γκέιτς μου μέσα...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Η λόγια διατύπωση είναι τυφλή ανθρακοτυπία.

#2
xaxac

σσσπεκ! για λήμμα και ορισμό!

#3
Galadriel

Αστρασπέκια (κλοπιράιτ)

#4
gioles

apaixto file. 5 kai sta dyo ;)