Σύνθημα που ακούστηκε πρόσφατα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το σκάνδαλο με τις εκτάσεις της Μονής Βατοπαιδίου. Αποτελεί παράφραση του γνωστού τσιτάτου του Λένιν «Ιμπεριαλισμός, το ανώτατο στάδιο του Καπιταλισμού».

Απόσπασμα από blog:

«Το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού δεν είναι ο σοσιαλισμός...αλλά ο μοναχισμός. Εκεί ο πιστός, από τη στιγμή που δεν αναλώνεται σε οράματα «επίγειας» κοινωνικής ολοκλήρωσης, διατηρεί σταθερό τον προσανατολισμό του στο επέκεινα και τη θεολογική ερμηνεία της ιστορίας και επομένως αλώβητη την προσωπική του σχέση με το Θεό και Δημιουργό του».

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
xaxac

έτς, έτς!
άψογος!!

#2
jesus

το βατοπέδι λογικά με ε κ όχι με αι, εκτός κ βγαίνει από το κωλοπαίδι με τόσα που έχουν μαζευτεί στο περιβόλι της παναγιάς (τους).
είναι βιβλίο, νομίζω, όχι τσιτάτο...
στο παράδειγμα όντως
«Το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού δεν είναι ο σοσιαλισμός...αλλά ο μοναχισμός»;;;

#3
iron

κι όμως, μέχρι τον 16ο γραφόταν με -αι (από μια ιστορία με μια βάτο και ένα παιδίον, αλλά δεν θυμάμαι λεπτομέρειες), μετά το μετέτρεψαν (επίσης δεν θυμάμαι πώς και γιατί) σε -ε και σήμερα πάλι παίζονται και τα δύο. Για να μη σας πρήζω με ασάφειες, θα ξαναψάξω να βρω τις λεπτομέρειες και θα ξαναγράψω επ' αυτού όταν έρθει η ώρα. Αμήν.

#4
acg

Υπηρχε και σχετικο αρθρο στην Καθημερινη πριν απο λιγες ημερες για την ιστορια της γραφης του ονοματος. Οπως κι αν γραφεται βεβαια, η μπιζνα μπιζνα. Ρε θεανθρωπε, βαλε μια ταξη στο μαγαζι γμτ περεστροικα μου μεσα γμ...

#5
xalikoutis

Γράφεται με δυο τρόπους, Βατοπαίδοι ή Βατοπέδοι, γιατί οι μοναχοί εκεί μέσα ειναι τόσο κουλ και λαρτζ που δε νοιάζονται ούτε για την ορθογραφία.

#6
Vrastaman

Επίσης βατεύουν (ή βατεύονται από) παιδιά καθ' ότι είναι ελέω Θεού σφυριχρούλες. Ο Εφραίμ είναι ζωντανή δυσφήμιση για το γκέι κίνημα στην Ελλάδα.

#7
xalikoutis

1 χρυσόβουλο για την ετυμολογία του Vrstmn

#8
Επισκέπτης

Μοναχοί=Αναρχικοί της εποχής μας ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΑΝΙΔΑΙΟΙ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ.ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕ

#9
HODJAS

Είναι που λέει:
-Είστε μονάρχις;
-Εεε...βασικά εξαδάκτυλος!