Το κρανίο, σε πιο λούμπεν μορφή.

Συναντάται σχεδόν αποκλειστικά στην έκφραση τα έχω πάρει στην κράνα, που αποτελεί εναλλακτική διατύπωση της λογιότερης τα έχω πάρει στο κρανίο.

H κράνα δεν πρέπει να συγχέεται με τα κράνα (cranberries), φρούτα, ο χυμός των οποίων συστήνεται για να προφυλάσσει από μολύνσεις τής ουροδόχου κύστης.

Χρησιμοποιώντας τον όρο που πατεντάρισε ο Ηλίας ο Ψινάκης, ο Νίκος Καρβέλας απάντησε σκληρά στο Λαζόπουλο. Ο Βίσσης τα είχε πάρει στην κράνα- για να χρησιμοποιήσω τη δική του αργκό- με το βίντεο που τον έδειχνε ως πίθηκο να αυνανίζεται, το οποίο έδειξε στην εκπομπή του ο Λάκης και θέλησε να μιλήσει στον Τριανταφυλλόπουλο. «Η μάνα μου το ξέρει… Η δική του το ξέρει ότι είναι φούστης;»
(από ιστιοσελίδα)

Μακάκας τα πήρε στην κράνα! (από Vrastaman, 15/10/08)(από Khan, 13/01/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Πάντως τον κρανοχυμό που περιγράφεις τον εχω χτυπήσει στο Καρπενήσι, αλλά έχω την αίσθηση πως ήταν ποτό. Απ' ότι θυμάμαι δε χτυπάει στην κράνα.

#2
Vrastaman

Τα κράνα χτυπούν στη κράνα υπό τις εξής προϋποθέσεις: βότκα + σνάπς ροδάκινο + κρανόζουμο (shaken ή stirred, προκαλεί αμνησία σε μεγάλες δόσεις - εξ ου και το όνομα της εω λόγω κοκοροουράς, Amnesia)

#3
GATZMAN

Thanks για το πολύτιμο σχόλιο